40 Ayna / Muammer Yanmaz

Tarihler: 03 Mart 2009 Salı ~ 03 Nisan 2009 Cuma

Yer: Enka Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi

Adres: Sadi Gülçelik Spor Sitesi, İstinye İstanbul

Telefon: 0 212 276 22 14–15/209

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2009 ~ Nis 3, 2009
Fotoğraf Sergisi “40 AYNA” Muammer Yanmaz
Enka Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi

“40 AYNA” Muammer Yanmaz Fotoğraf Sergisi
Tiyatrocuların yazgısı suya yazı yazmaya benzer. Yaşamları boyunca verdikleri emek, katlandıkları özveri, kendileriyle birlikte uçar gider. Bu fotoğraf projesi ile 40 tiyatro oyuncusu, yarattıkları karaktere bir geçiş kapısı olmasının yanısıra sahneye çıkmadan önceki son hesaplaşma alanları olan aynalardan, Muammer Yanmaz’ın gözüyle izleyicisiyle buluşuyor ve belgelenerek gelecek kuşaklara aktarılıyor.

Sergideki fotoğraflar Kodak T-Max film ile çekilmiş olup Muammer Yanmaz tarafından Kodak Polymax kağıda basılmıştır.

Ali Poyrazoğlu, Arsen Gürzap, Ayla Algan, Bülent Emin Yarar, Can Gürzap, Cihan Ünal, Cüneyt Türel, Çiğdem Selışık, Demet Akbağ, Engin Cezzar, Erol Günaydın, Erol Keskin, Genco Erkal, Gülriz Sururi, Hadi Çaman, Haldun Dormen, Haluk Bilginer, Işık Yenersu, Köksal Engür, Macide Tanır, Mahir Günşıray, Mehmet Akan, Meral Çetinkaya, Metin Serezli, Müjdat Gezen, Münir Özkul, Nedret Güvenç, Nejat Uygur, Nevra Serezli, Rasim Öztekin, Rutkay Aziz, Selçuk Yöntem, Sumru Yavrucuk, Tilbe Saran, Uğur Polat, Yıldız Kenter, Yılmaz Erdoğan, Zafer Ergin, Zeliha Berksoy ve Zuhal Olcay’ın fotoğrafları sergide yeralacaktır.

MUAMMER YANMAZ
1969 doğumlu olan Muammer Yanmaz, orta öğrenimini Saint Michel Lisesi’nde, yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamladı. Lisenin karanlık odasında başladığı fotoğraf sanatını bir yaşam biçimine dönüştürdü. Kendi stüdyosunda reklam fotoğrafçılığı yapan ve fotoğraf dersleri veren Yanmaz’ın ‘’40 Yönetmen’’, ‘’Kadın Yönetmenler’’, ‘’Türk Sinemasında Kadın Oyuncular’’, ‘’40 İstasyon Paris’’, ‘’40 İstasyon New York’’, ‘’40 İstasyon Londra’’ gibi sergilenmiş projeleri vardır. Portre, metropol hayatı gibi konularda çalışmayı sevmektedir.

Ilgın Erarslan Yanmaz
Projenin koordinasyon görevini üstlenen Ilgın Erarslan Yanmaz, 1973 İstanbul doğumludur. Orta öğrenimini İstanbul Alman Lisesi’nde, yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamladı. Uzun yıllar İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nda görev aldıktan sonra Muammer Yanmaz’ın fotoğraf ekibinde prodüktör ve fotoğrafçı olarak çalışmaya başladı.
Bu sergi “Enka Okulları Sanat Bölümü” tarafından düzenlenmektedir.




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT