5 Sanatçı 5 Farklı Dünya Summer Collective Sergisi

Tarihler: 22 Haziran 2015 Pazartesi ~ 05 Ağustos 2015 Çarşamba

Yer: Artnext İstanbul

Adres: Windowist Tower, Eski Büyükdere Cad. No: 26 Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 999 39 90

Web: http://http://www.artnext.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 22, 2015 ~ Ağu 5, 2015

İş dünyasının kalbinin attığı Maslak’taki Windowist Tower’ın bünyesinde bulunan Artnext İstanbul, 2015 sanat sezonun final sergisine ev sahipliği yapıyor. Bugüne kadar 20 sergiyi sanatseverler ile buluşturan Artnext İstanbul, şimdi de beş genç sanatçının 15 eserini 16 Haziran’dan itibaren beğenilere sunacak. Eserleri sergilenen 5 sanatçının farklı medyumları kullanarak resmettikleri “Summer Collective” sergisi Artnext İstanbul’da 8 Ağustos tarihine kadar görülebilecek.

Dünyanın birçok farklı ülkesinde eserlerini sergileyen çağdaş sanatçı Ardan Özmenoğlu bu sergide özgün baskı tekniğiyle buluşturduğu post-it notları kullanarak yarattığı enstalasyonları ile yer alırken; genç sanatçı Saliha Yılmaz eserleriyle şiir ve politika arasında bir denge yaratıyor. Yılmaz, çoğunlukla tekil figürlerin İstanbul öyküleri anlatmak için, izleyiciyle karşı karşıya ve doğrudan yüzleştiği, görsel yönden çekici ve kavramsal bir seri sunacak.

“Kendimi anlama yolunda bana rehberlik eden tek şey resim” diyen Yiğit Yazıcı sergiye, resim yaptığı mekânları kurguladığı fotoğrafları ve renkli tabloları dahil olurken; ressam ve graffiti sanatçısı Alper Bıçaklıoğlu’nun eski çizgi romanlarından serigrafi, stencil ve karışık tekniklerle ürettiği yeni kahramanları karma serginin en ilgi çekici bölümlerinden birini oluşturuyor.

Artnext İstanbul açılacak olan sergide; öğrencilik yıllarından bu yana birçok sergiye katılan ve RH+ Sanat Dergisi’nin düzenlediği yarışmada "2005 Yılı Genç Ressamı" seçilen Seydi Murat Koç ise “Teğet” serisi adlı çalışmalarla, mimarlık ve insanoğlu arasındaki girifit ilişkilere dikkat çekiyor.

Beş ayrı sanatçının eserleriyle onların dünyasına yolculuk etmek isteyenler için sergi 8 Ağustos’a kadar Artnext İstanbul Çağdaş Sanat Alanı’nda görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT