Açık Pazar - Open Sunday

Tarihler: 12 Şubat 2012 Pazar ~ 12 Şubat 2012 Pazar

Yer: Tophane Art Walk

Adres: Çeşitli Galeriler İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 12, 2012 ~ Şub 12, 2012

Tophane Art Walk, Tophane bölgesinde yer alan galeri, inisiyatif, müze ve diğer sanat kurumlarının bilgilerini sanat izleyicisine ulaştırmayı hedefleyen iki aylık bir lokal sanat haritasıdır.

Tophane Art Walk haritasında yer alan galeriler, her sergi boyunca bir Pazar kapılarını açık tutuyorlar. 12 Şubat Pazar günü de Tophane Art Walk kapsamında 12:00-18:00 arasında Tophane galerileri sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Bu haritada yer alan galeriler ise Galeri Apel, Edisyon, Pg Art Gallery, Daire, Pi Artworks, Elipsis Gallery, Rodeo, Gallery Marquise, artSümer, Galeri Mana, Hayaka Artı ve İstanbul'74.

Apel’de Aslımay Altay Göney’in ‘İstif’ sergisi yer alıyor. Sanatçı 8. kişisel sergisinde kağıt malzemeyi, iç içe geçmiş kişisel ve toplumsal geçmişimizden alıntılar yapmak için kullanıyor.

Edisyon’da ‘Yenigelenler 5’ başlığı altında yirmi sanatçının işlerinden bir seçki sunuluyor. Ali Kabaş ‘üçüncü göz’ sergisiyle Pg Art Gallery’de yer alıyor. Sanatçı stereoscopic 3D fotoğraflarıyla izleyicileri üçüncü bir boyuta davet ediyor. Daire’de Özgül Arslan yeni kişisel sergisi ‘Silik İzler’de boyamak yerine domestik bir aksiyon olarak atfedilen silme eylemininin sanattaki karşılığını sorguluyor.

Pi Artworks’te yer alan Tunca Subaşı yakın dönem resimlerini içeren ‘Kalıntı’ sergisinde, tarihsel bellek oluşturan fotografik görüntüleri yeniden üreterek kalıntısal bir izlenimi yorumluyor.

Elipsis, ‘Esrarengiz Manzaralar’ sergisiyle Jose Maria Mellado’yu ağırlıyor. Sanatçının fotoğrafları kimi zaman tedirgin edici ve gizemli, kimi zaman da geçmişi anlatan bir hikâye gibi yorumlanıyor.

Rodeo "Yıldıztakımı ya da İlham Gösterisi" sergisinde Mark Aerial Waller, Banu Cennetoğlu, Haris Epaminonda, Emre Hüner, Iman Issa, Gülsün Karamustafa, Shahryar Nashat, Christodoulos Panayiotou, Eftihis Patsourakis, James Richards ve Joey Frank'i bir araya getiriyor.

Gallery Marquise’te Maximilian Zentz Zlomovitz’in ‘Primitive Style’ başlıklı sergisine yer veriliyor. Doğu Akdeniz üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Tayfun Serttaş Art Sümer’deki sergisi ‘Ortadoğu Hava Yolları’ ile Ortadoğu’nun her daim dönüşen politik dinamiklerinden arkeolojik hazinelerine, post-kolonyalizmin tarihsel çıkmazlarından büyük Ortadoğu projesine uzanan bir çerçevede süregiden araştırmalarını reçetelendiriyor.

Hayaka Artı yazar/düşünür P.K.Dick’in yaşam, ölüm, gerçek, gerçeklik, entropi, varoluş, algı, duyuötesi, metafizik kavramları üzerine yazdığı felsefi bir bilimkurgu başyapıtından yola çıkılarak hazırlanan ‘Ubik’ adlı gurup sergisine yer veriyor.

İstanbul 74 ise Porto Rikolu genç sanatçı Angel Otero'nun sergisine ev sahipliği yapıyor.

Ayrıca bu Pazar’a özel Peymane ve La Cucina, Boğazkesen Cad. No: 65’teki mekanlarında, Art Walk haritası ile gelen herkese %15 indirim uyguluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT