Ağustos Sergisi

Tarihler: 08 Ağustos 2012 Çarşamba ~ 30 Ağustos 2012 Perşembe

Yer: Pg Art Gallery

Adres: Boğazkesen Cad. No: 76/B Tophane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 80 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 8, 2012 ~ Ağu 30, 2012

Yaz ayları boyunca kapılarını kapatmayan Pg Art Gallery, sergi dizisinin ikinci ayağı olan ‘Ağustos Sergisi’nde Jak Baruh, Roeki Symons ve Maura Sullivan’ın fotoğrafları ile Kemal Tufan’ın heykellerini izleyenlerle buluşturuyor. Pg Art Gallery bu grup sergileri ile geçmişte kişisel sergilerine yer verdiği sanatçıların çeşitli disiplinlerdeki üretimlerini yan yana getirmeye devam ediyor.

Metropol üzerine temellen çalışmalarıyla dikkat çeken Jak Baruh, bu sergide yer alan iki yeni fotoğrafında New York’un dinamik ve ışıltılı yüzünü yansıtıyor. Bu işler şehri imlemenin ötesinde, şehirli insanın yaşam serüvenine dair tasvirler de sunuyor. Farklı bakış açısıyla metropolü ele alan bir diğer sanatçı da Roeki Symons. Hollandalı sanatçı ‘Downtown’ serisinde, post-modern kentlerde yaşayan insanların kabusa dönüşmüş yaşamlarına göndermeler yapıyor. Baloncuklu ilaç kutularıyla inşa ettiği şehir manzaraları uzaktan romantik ve barışçıl bir kent panoraması sunarken, malzeme keşfedildiğinde görüntünün ardına gizlenen tehlikeler açığa çıkıyor.

Amerikalı sanatçı Maura Sullivan ise temel konusu insan olan çalışmalarında hareketsiz bedenler, donuk bakışlar ve kesik kadrajlarla oluşturduğu kurgularla şiirsel bir anlatıma yöneliyor. Sanatçı, tradisyonel yöntemler kullandığı nostaljik siyah-beyaz karelerinde sinematografik bir tarz yakalıyor. Seçkide fotoğrafların yanı sıra sunulan heykeller ise Kemal Tufan’a ait. İroni yüklü bir anlatım dili kullanan Tufan, insan-doğa-yaşam üçlemesi üzerine üretimler yapıyor. Sergide sanatçının kendi sularını bünyelerinde barındıran dere taşlarıyla metali birleştirdiği ‘Lick it’ serisinden heykelleri ve ‘Tricycle’ adlı büyük boyutlu işi görülebilir.

www.pgartgallery.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT