Ahmet Sel - Oryantal İllüzyonlar

Tarihler: 15 Aralık 2011 Perşembe ~ 12 Şubat 2012 Pazar

Yer: Pi Artworks Galatasaray

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt 163/4 34430 Galatasaray / Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 293 71 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 15, 2011 ~ Şub 12, 2012

Ahmet Sel “Oryantal İllüzyonlar” isimli sergisi ile 15 Aralık 2011-12 Şubat 2012 tarihleri arasında Pi Artworks Galatasaray’da.

‘Oryantal İllüzyonlar’ fotoğraf serisi geçmişte kurgulanan batı odaklı oryantal bakışın bugüne dair izdüşümünü araştırırken bir yandan da günümüz insanının bilinçaltına ayna tutar. Bu seride yer alan büyük format portreler oryantal bakışın yakından tanıdığı kahramanlardan tellaklar, dansözler ve zennelerden oluşur.

Ahmet Sel fotoğraflarında kahramanlarından kendi sahnelerinde yer almalarını ve poz vermelerini ister; fakat onları icra ettikleri mesleklerinden çok bir portre olarak dondurur. Bu dondurulmuş sahneler geçmişteki yanılsamalar üzerine bir an’a referans verirken sahnenin içinde yer alan detaylar bu sahnenin kurgusunun yanılsamasına dair ipuçları verir. Tellakların yer aldığı muhteşem güzellikteki hamamlarda dikkatiniz bir anda tellakların giydiği Çin malı plastik terliklere kayıverir veya kadifeden yapılmış bir mücevher kutusunu andıran mekanda poz veren dansözün bacaklarındaki avangard dövmeler gözünüze ilişir.

İki dünya arasında nefes alan bu fotoğraflar, sadece donmuş bir belleğin yansıması değil aynı zamanda postmodern muhafazakar bir toplumun çıplaklık ve erotizmle olan yüzleşmesidir.

Yurtiçi sergilerinin yanı sıra Paris, Lyon, Monako, Seul ve Lizbon’da eserlerini sergileyen sanatçının Moskova İnsanları (İstanbul, 2004), Galop (Editions Horizon Illimité, Paris, 2003), Kaboul Portraits Poses (Editions Horizon Illimité, Paris, 2003), Gens de Moscou (Catelya Editions, Paris, 2001) fotoğraf kitapları yayınlanmıştır.

Ahmet Sel’in 15.12.2011-12.02.2012 tarihleri arasında Pi Artworks Galatasaray’da devam edecek olan “Oryantal İllüzyonlar” adlı sergisi, pazar hariç her gün 10:30-19:30 saatleri arasında gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT