Akgün Akova - Yolda Sevince Rastladım

Tarihler: 15 Kasım 2011 Salı ~ 31 Aralık 2011 Cumartesi

Yer: Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi

Adres: Güzelbahçe Sok. No.20 Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 311 20 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 15, 2011 ~ Ara 31, 2011

Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi 15 Kasım -31 Aralık 2011 tarihleri arasında Akgün Akova’nın ”Yolda Sevince Rastladım” adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının, “fotoğrafın dilini şiirin diline çevirme çabası” olarak tanımladığı sergisi, pazar günleri hariç 10:00-19:00 saatleri arasında gezilebilecek.

On dört yıl önce kafasında uçuşan öyküleri bulup kanatlarına tutunmak için yollara düşen Akgün Akova, bize nelerle karşılaştığını renklerin oyun bahçesine benzeyen fotoğraflarıyla anlatıyor. Sergi salonunda mavi bir kelebeğe dönüşen semazenler, silkelendiğinde üzerinden kar kristalleri dökülen çamaşırlar, halıların üzerinden geçerek işe giden bisikletliler, karda pencere açıp iki sevgili gibi yeryüzüne gelen çiğdemler, antik kalıntılarda sonbaharı arayan kediler, ilkbaharda krater göllerine inen nehirler dolaşıyor.

Akgün Akova, Anadolu coğrafyasının değişen mevsimlerle nasıl bir tavuskuşuna dönüştüğüne tanıklık ederken, bizlere de o tavuskuşunun rengarenk tüyleri arasında yolculuk yaptırıyor ve bu yolculuk, bir varoluş sevincine dönüşüyor.

Kendisini “ışığın bavulunu taşıyan bir yolcu” olarak tanımlayan Akova’nın fotoğrafları; görenlerde onun şarkı türkü söyler gibi fotoğraf çektiği duygusu uyandırıyor. Sanat danışmanlığını Gülden Akıncı’nın yaptığı “Yolda Sevince Rastladım” adlı sergisinde sanatçı, fotoğrafın dilini şiirin diline çevirme çabasına girerken, bize yollara düşmesinin nedeninin aslında “sevinçten uçmak” olduğunu da fısıldıyor.

Akgün Akova

Yazar, şair, fotoğraf sanatçısı Akgün Akova 1962 Akyazı doğumludur. Bugüne kadar şiirden gezi rehberine kadar değişik konularda yirmi bir kitabı yayınlanan Akova, birçok edebiyat ödülü de kazandı. “Bir çift kanadın bir altın madeninden daha değerli olduğunu” söyleyen sanatçı Voyager dergisinde editörlük, National Geographic ve Skylife dergileri için fotoğrafçılık ve yazarlık, TRT ve Açık Radyo’da program yapımcılığı ve sunuculuk yaptı.

Şu sıralar iki uluslararası projenin, “Bir Bisikletin İki Tekerleği: Türkiye ve Hollanda” ile “Bir Aynada İki Ülke: Türkiye ve Polonya”nın çekimlerini sürdüren sanatçı, altı yıldır İstanbul Oyuncak Müzesi’nde “Yaratıcılık Seminerleri” veriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT