Alev Araslı – Naif Seramik ve Heykel Sergisi

Alev Araslı – Naif Seramik ve Heykel Sergisi

Tarihler: 06 Haziran 2016 Pazartesi ~ 17 Haziran 2016 Cuma

Yer: Ziraat Sanat Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 6, 2016 ~ Haz 17, 2016

Çağdaş Türk seramik ve heykel sanatının en özgün isimlerinden Alev Araslı'nın en son çalışmalarının yer aldığı 'Naif Seramik ve Heykel Sergisi' 30 Mayıs tarihinden itibaren gezilebilecek.

2000 yılından beri hem Türkiye’de hem de yurtdışında, bienal, festival, yarışma ve sergilere katılan Alev Araslı, bir çok seramik, heykel, resim ile fotoğraf sanatçısına kişisel ve grup sergilerinde küratörlük ve proje koordinatörlüğü yaptı.

PORSELEN, BAKIR, ALTIN VE PLATİN KULLANDI

Yıllarca biriktirdiği sanat deneyimlerini artık kişisel bir sergi düzenleyerek sanatseverlere sunmak isteyen Araslı, ilk kişisel sergisine tüm titizliği ile hazırlandı. Bir yıldan fazla süren bu süreçte sanatçı, uzun zamandır kavramsal olarak üzerinde çalıştığı seramik ve heykellerini tasarlayıp üretti.

Porselen, bakır, altın ve platin kullanan başarılı sanatçı malzemenin zorluklarını sayısız denemelerle aştı. Değişik tekniklerin kullanıldığı bu süreçte Araslı kurallarla kendini kısıtlamayıp asıl duygularını ön plana çıkartmayı tercih etti. Eserlerinde minimalizme öncelik veren sanatçı, porselenin sert ama kırılgan yapısında ince ve kıvrımlı formlar çalışıp, yuvarlak, küre ve geometrik formlarla heykeller yaptı.

30 MAYIS- 17 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA

“Naif” seramik ve heykel sergisi 30 Mayıs-17 Haziran 2016 tarihleri arasında Ziraat Sanat Galerisi, Tünel, İstanbul’da kapılarını sanatseverlere açacak. Sergi Pazar-Pazartesi hariç her gün saat 10:00-18:00 arası gezilebilecek.

ALEV ARASLI KİMDİR?

1972 Istanbul doğumlu Alev Araslı, çamurla ilk 1995 yılında Amerika’da tanıştı.Türkiye’de ve de uluslararası sergilerde yer alan, bieanellere ve festival/sempozyumlara katılan ödüllü sanatçı bu yolculukta başka sanatçılar için de sergiler düzenleyip 2011 yılında IAP-Istanbul Sanat Platformu’nu kurdu. Alev Araslı çalışmalarını Asmalı Mescit’teki atölyesinde sürdürmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT