Ali Alışır - Sanal Mekanlar

Tarihler: 28 Nisan 2011 Perşembe ~ 28 Mayıs 2011 Cumartesi

Yer: Art ON the Gallery

Adres: Şair Nedim Cad. No:4 Akaretler 34307 Beşiktaş, İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 259 15 43

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 28, 2011 ~ May 28, 2011

Geçtiğimiz ay dünyaca ünlü sanatçıların karma sergisi ile ilk kez kapılarını açan sanat galerisi Art ON, 28 Nisan - 28 Mayıs tarihleri arasında Ali Alışır’ın ‘Sanal Mekanlar’ sergisine ev sahipliği yapıyor.

Ali Alışır,2004 yılında başladığı dijital fotoğraf çalışmaları ile günümüz çağdaş sanatına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.Ali Alışır’ın ‘SanalMekanlar’ projesi dünyanın önemli sayılabilecek tarihi mekanlarının fotoğraflarını kapsıyor.Ortaçağ ve Rönesans’tan günümüze insanların yaşadığı,çalıştığı, sosyal ortamını paylaştığı,ticaret yaptığı yada ibadet ettiği mekanları günümüz fotoğraf anlayışıyla tekrar yorumluyor.

Bu yorumu günümüzün hızlı bilgi akışını ve iletişimini sağlayan ağ temsillleri ve ara yüzlerinin çalışma şekillerini düşünerek biçimlendiriyor.Alışır,bunu uygularken de elektronik devrelerin formundan yararlanıyor.Alışır’ın çalışmalarında vurgulamak istediği,günümüzde fotoğrafın bir algı oyununun parçası değil,bir bilgi bütünü oluşudur.Diğer önemli yönü ise,günümüzde artık bir ‘yer’e gitmek ya da ‘biri’leriyle iletişim kurmak için alışagelmiş zaman ve mekan kavramlarının kullanılmıyor olmasıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT