Ali Cabbar - Ah Pippa, Hangi Alemlerdesin?

Tarihler: 25 Mart 2013 Pazartesi ~ 14 Nisan 2013 Pazar

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No: 161-161/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Faks: 0212 293 07 23

Web: http://http://www.ykykultur.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 25, 2013 ~ Nis 14, 2013

Ali Cabbar, bir tuval ve bir neondan oluşan "Ah Pippa, Hangi Alemlerdesin?" yerleştirmesi ile beş sene önce Gebze'de öldürülen İtalyan performans sanatçısı Pippa Bacca’yı İstiklal Caddesi’nde anıyor.

Sanatçı, Pippa Bacca'yı kendine güvenli, neşe içinde ileri doğru sıçrayan bir gelin olarak resimliyor. Duvağı uçuşuyor. Arka plandaki manzara yeni bir günün doğuşunu müjdeliyor. Ama gelin yere ulaşamıyor. Zaman sanki o noktada donuyor. Çünkü Pippa 31 Mart 2008 günü üstündeki beyaz gelinliği ile kaçırılıyor, tecavüze uğruyor, öldürülüyor.

Gerçek adi Giuseppina Pasqualino di Marineo olan Pippa Bacca 2008’de öldürüldüğünde 34 yaşındaydı. Bir performans projesi olarak otostopla İtalya’dan Orta Doğu’ya gitmeye karar veren kadın sanatçı grubunun içinde yer alıyordu. Amaçları, eğer insanlar birbirlerine güvenirlerse dünyada ve Orta Doğu'da barışın gerçekleşebileceğini göstermekti. Performansı gelinlik giyerek yapıyorlardı. Milano'dan yola çıktıktan 12 gün sonra İstanbul’a ulaşan Pippa buradan sonra yolculuğa yalnız devam etme kararı almıştı. 31 Mart'ta Pippa’dan haber alınamadı. 11 Nisan'da cesedi bulundu. Cinayet Türkiye’de ve İtalya’da nefret uyandırdı.

Ali Cabbar, cinayetten hemen sonra çizdiği bir eskizi tuvale uyarlayarak, hiç tanımadığı, tanışmadığı Pippa Bacca'yı ölümünün beşinci yıldönümünde bize tekrar hatırlatmak istiyor. Yerleştirme, 25 Mart Pazartesi tarihinden itibaren, her gün 24 saat İstiklal Caddesi'ndeki Yapı Kredi Kültür Merkezi vitrininde izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT