Ali Taptık - Yüzey Fenomenleri

Tarihler: 23 Ocak 2014 Perşembe ~ 02 Mart 2014 Pazar

Yer: The Empire Project

Adres: Sıraselviler Cad. Kat 1 Daire:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 59 68

Web: http://http://www.theempireproject.com

E Posta: info@theempireproject.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 23, 2014 ~ Mar 2, 2014

Ali Taptık’ın “Kaza ve Kader” ve “Şaşılacak bir şey yok” serilerinin devamı niteliğindeki yeni serisi “Yüzey Fenomenleri”nden parçalar 23 Ocak’tan itibaren The Empire Project’te görülebilir. Teknoloji, gıda ve bitkiler gibi farklı tema ve kitapların görüntülerini bir araya getiren parçalanmış bir anlatı olarak düşünebilecek “Yüzey fenomenleri”nde, Taptık’ın ürettiği yüksek seçiklikteki fotoğraflardan düşük çözünürlükte görsel kümelenmeye sanatçının ürettiği ya da alıntıladığı metinler de eşlik ediyor.

Ali Taptık

Ali Taptık 1983 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olan Taptık, kendini yetiştirmiş bir fotoğrafçıdır. Master programına aynı okulda devam eden Taptık, tezini “Şehrin Fotoğraflanması ve Temsilinin Tarihi” üzerine yazmıştır.

İkinci serisi “Kaza ve Kader” birbirine bağlı birikmiş kentsel gerçekliklerin deneyimlenmesinin, tesadüfler, insanlar, mekanlar ilişkiler ve duygular üzerine etkileri hakkındadır. “Kaza ve Kader” kitap olarak Filigranes Editions, Fransa tarafından 2009 yılında basılmıştır. “Nothing Surprising” isimli serisi ise “Kaza ve Kader” ile başladığı “ kitap serilerinin ikincisini oluşturur. “Nothing Surprising” serisi kendini şehir yaşantısındaki kriz ve direnişin ortasına koyar.

Taptık “Istanbul’u Resmetmek – Türkiye’nin Görsellik tarihine Giriş” isimli iki ciltlik kitabın ortaya çıkarılmasında, Prof. Dr. Uğur Tanyeli ve Bülent Erkmen’le işbirliği içinde bulundu. Aynı zamanda İstanbul’da bulunan Yayıncılar Kollektifi Bandrolsüz’ün kurucu üyesidir. (www.bandrolsuz.org)

Sanatçının ilgi alanları edebiyat ile sinema ve görselleştirme ( roman ve hikayelerin sinematik adaptasyonu), sanatsal üretim olarak yayımcılık ve yaratıcı üretimin dağılım ve dağıtımı için yeni yöntemler olarak tanımlanabilir.

http://www.alitaptik.com/

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT