Alp Klanten Kişisel Sergisi

Tarihler: 07 Şubat 2012 Salı ~ 20 Mart 2012 Salı

Yer: Maçka Sanat Galerisi

Adres: Eytam Cad. No:31/A 34367 Maçka/İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 240 80 23

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 7, 2012 ~ Mar 20, 2012

Maçka Sanat Galerisi 35. yıl sergi ve etkinliklerinden Nazlı Gürlek'in küratörlüğünde Eylül 2011 – Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenen BENGÜ BURAK VOLKAN ALP ELMAS İZ başlıklı sergi dizisinin dördüncü kişisel sergisi ALP 7 Şubat Salı günü açılıyor.

Alp Klanten'in bu ilk kişisel sergisinde, sanatçının 2010-2011 yıllarında İstanbul, Tel Aviv, Berlin ve New York'da çekmiş olduğu fotoğraflardan bir seçki yer alıyor. Çerçevesiz olarak sergilenen bu yedi fotoğraf arasında modern bireyleri tasnifleyen şehir mimarisine ait görüntüler ve sanatçının yakın arkadaşlarının portreleri ile bir heykeltraşı çıplak modelin bacak arasından kalıp çıkarırken gösteren bir kare bulunuyor. Bir karayolu köprüsünün altında freestyle dans eden bir gencin uzaktan görüldüğü kare, bizi, şehir mimarisinin standardizasyonuyla olduğu kadar, bireyleri güçlendiren ve insanları birleştiren arzunun gücüyle de karşı karşı getiriyor.

Alp Klanten, son bir yıldır sanat eğitimi aldığı New York'da yaşıyor. Klanten'in işlerinde, 1980 ve 1990'larda Andreas Gursky ve Thomas Ruff'un başını çektiği serinkanlı ve ölçülü Alman fotoğrafının kavramsal düşünce biçiminin; aynı yıllarda, Nan Goldin ve sonraları Ryan McGinley ile özdeşleştirilen günlükvari ve duygusal Amerikan tarzının ve bu iki akımdan eşit ölçüde beslenen ve gençlik kültürünü belgeleyen imajlarıyla tanınan Wolfgang Tillmans'in etkileri hissediliyor.

Fotoğraf kimin temsil edildiği ve kimin dışarıda bırakıldığıyla ilgilidir; dolayısıyla politiktir. Klanten'in fotoğrafları bize olağan ve genç insanları gösteriyor; bu karelerde sahnelenmiş olan, olağanüstü hiçbir durum yer almıyor ve kişiler kendi hallerinde, oldukları gibi kameraya poz veriyorlar. Bir başka deyişle karakteristiklerini veya stillerini gösteriyorlar. 1980'lerde büyüyen her çocuk gibi Klanten de stilin, yani müzik, moda ve gençlik kültürünün politik olduğunu bilir. Bizler bu yıllarda ergen olmuş bireyler olarak biliriz ki kıyafetler, duruşlar ve müzikler eşcinsel hakları, kadın hakları, savaş karşıtlığı, nükleer güç karşıtlığı, çevrecilik vs gibi politik görüş ve fikirleri dışa vururlar; değerleri belirlerler. Kişisel olan politiktir.

Sosyal medya çağında tarihte benzeri görülmemiş şekilde görünür olan normal insanlar olarak Klanten'in özneleri, bir yandan onun kendi özel yaşantısına, içinde yaşadığı dünyaya, etrafındaki insanlara, sosyal ve politik aidiyetlerine konuşurken, diğer yandan da zamanın ruhuna dair izleri biriktiriyor ve bugünün varoluş biçimlerini, stillerini ve arzularını görünür kılıyor.

Alp Klanten 8 Şubat Çarşamba 18:30'da işleriyle ilgili bir konuşma gerçekleştirecektir.

ALP 7 Şubat – 20 Mart 2012 tarihleri arasında Maçka Sanat Galerisi'nde izlenebilir. Sergi Pazar-Pazartesi hariç hergün 13:00 - 19:00 arası açık olacaktır. Eytam caddesi 31/A, Maçka, İstanbul

www.mackasanatgalerisi.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT