Anadolu Medeniyetleri Bu Sergide

Anadolu Medeniyetleri Bu Sergide

Tarihler: 17 Ocak 2017 Salı ~ 22 Ocak 2017 Pazar

Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi

Adres: Gülsuyu Mah. Nar Sok. E5 Yanyol Üzeri Maltepe İstanbul

Telefon: 0216 589 36 00

Faks: 0216 589 36 08

Web: http://www.tskm.org.tr

E Posta: info@tskm.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 17, 2017 ~ Oca 22, 2017

Maltepe Belediyesi, Anadolu’nun geçmişine ışık tutan bir serginin açılışına ev sahipliği yaptı. Geçmişten günümüze Anadolu’da yaşamış uygarlıkların eserlerinin maketlerinin yer aldığı “Anadolu Medeniyetleri Sergisi”, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

Maltepe Celal Avşar Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan sergide, Anadolu’nun farklı dönemlerine dair tarih ve kültürle dolu zaman yolculuğa çıkıldı. Mimar Sinan’ın “Ustalık eserim” dediği Edirne’deki Selimiye Camii ve 2. Bayezid Külliyesi, İstanbul’daki Topkapı Sarayı’nın giriş kapısı ile Ayasofya arasındaki 3. Ahmet Çeşmesi ile Bursa’nın sembolü Yeşil Türbe, ziyaretçilerin ilgisini topladı. Sergide Artuklu Beyliği döneminde yapılan, dünyada taş köprüler içinde en geniş olanı olarak bilinen, Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki Malabadi Köprüsü’nün de bulunduğu eserlerin maketleri, ziyaretçilere tanıtıldı.

Tarihte Zaman Yolculuğu
Cumhuriyet dönemine dair maketlerinde bulunduğu sergide, 1. Dünya Savaşı sırasında Çanakkale Savaşları’nda hayatlarını kaybeden Türk askerlerinin anısına yapılan Çanakkale Şehitleri Anıtı’nın maketi de yer aldı. Sergide Anadolu’nun farklı dönemlerindeki uygarlıklara ait objeler, günlük yaşamda kullanılan araç-gereçler, Osmanlı ve Selçuklu çinileri de sergileniyor. Serginin açılışına katılan Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, öğrencilerin eserlerini tek tek inceleyerek bilgi aldı. Sergi 22 Ocak’a kadar, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT