Anatomia Metamorphosis sergisi

Tarihler: 11 Mart 2010 Perşembe ~ 09 Nisan 2010 Cuma 11 Mart - 9 Nisan 2010

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal cad. No.4 Taksim İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2010 ~ Nis 9, 2010

Anatomia Metamorphosis sergisi farklı kökenlerden gelen üç art brut (ham sanat) sanatçısının çalışmalarından oluşuyor. Yapıtlar ilk bakışta birbirinden farklı gibi görünse de üç sanatsal proje de ortak kaygılarla birbirlerine bağlılar : bedenin dönüşümü, ayrışması, değişimi.

Sergiye, Lubos Plny’nin çalışmasına tanıklık eden bir film eşlik edecektir.

Sergi açılışı öncesinde abcd’nin gerçekleştirdiği ve Art Brut kavramının ilk kez uzun metrajlı bir yapımda ele alındığı Rouge Ciel (Kırmızı Gökyüzü) isimli film İngilizce altyazılı olarak gösterilecek (11 mart perşembe, 17:30). Bu kavram, okullarda öğretilen kural ve tekniklerin dışında kalan, piyasanın ve müzelerin belirlediği sanatsal akımlara ve hareketlere yabancı olan sanatsal üretimi tanımlamakta. Art Brut sanatçısı, tarz ve ilham kaynağını sadece kendi hikayesinde bulan öngörülü kişidir.

Bu sergi ile İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Türkiye’de ilk kez, Paris’de bulunan abcd koleksiyonundan seçilmiş Art Brut eserlerini, Bruno Decharme’ın da katılımıyla, sergileyecek.

1999 yılında yönetmen-koleksiyoncu Bruno Decharme’ın girişimiyle kurulan abcd, "Art Brut’ün büyük ustalarına" ait önemli eserleri bir araya getirmektedir. Alfabenin ilk dört harfinin (art-sanat, brut-ham, connaissance-bilgi, diffusion-yayma) bir araya getirilmesi ile adı konulan bu grup, farklı görüş açılarına sahip yazar, psikanalist, psikiyatrist, felsefeci ve aydın amatörlerin zaman içinde bir araya gelmesi ile oluştu. abcd, çalışmalarının yayınlar, sergiler ve filmler içerisinde vücut bulduğu bir düşünce merkezi olarak etkinliklerini sürdürmekte.

Çılgın Sanat (Arts en Folies) Festivali çerçevesinde, Avrupa Birliği Komisyonu’nun desteği ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, İstanbul Fransız Kültür Merkezi tarafından Semaver Kumpanya ve Théâtre Cristal ile ortaklaşa gerçekleştirilmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT