Annenize “Hayallerle Dolu Bir Gün” Armağan Edin

Tarihler: 06 Mayıs 2015 Çarşamba ~ 16 Haziran 2015 Salı

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Adres: Keçeci Piri Mah. Hasköy Caddesi No: 5, Hasköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 369 66 00 Dahili: 133

Faks: 0212 369 66 06

Web: http://http://www.rmk-museum.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 6, 2015 ~ Haz 16, 2015

Bu yıl Anneler Gününde annenizle Rahmi M. Koç Müzesi’nde “Hayallerle Dolu” farklı bir gün geçirin. Rahmi M. Koç Müzesi’nin yirminci yılı için özel olarak oluşturulan “Hayallerle Dolu Küçük Evler” sergisini kaçırmayın.

Rahmi M. Koç Müzesi’nde Kasım ayında açılan ve tarihte oyuncak, koleksiyon objesi, hobi malzemesi, vitrin süsü olarak kullanılan minyatür evlerin yer aldığı “Hayallerle Dolu Küçük Evler” sergisi Anneler Günü’nde anneleri ve çocukları bekliyor.

19’uncu yüzyıldan itibaren seri üretimine geçilen İngiliz, Alman, Fransız ve Amerikan yapımı bebek evlerinin yer aldığı sergi açıldığı günden bu yana büyük ilgi görmeye devam ediyor. Birbirinden farklı dekora sahip minyatür evlerin yer aldığı sergide 1880’de tasarlanan Viktorya Dönemi ahşap Marküteri Villa, 1910 yılında Alman Moritz Gottschalk tarafından sayfiye evi olarak tasarlanan Gottschalk Bebek Evi ve Efes kentinin yaklaşık 10 metre uzunluğundaki minyatürü gibi birçok eser yer alıyor.

Bunları biliyor musunuz?
Minyatür evlerin, 17. yüzyılda “oyuncak” olarak değil, daha çok küçük hanımlara ev yönetimini öğretmek için birer “araç” olarak kullanıldığını,

Oyuncak evlerin 18. Yüzyılda hanımların çay partilerindeki en büyük eğlence olduğunu,

Minyatür evlerin sadece kadınlar veya kız çocuklar için değil erkekler için de üretildiğini,

Minyatür evlerin, Victorian ve Edwardian dönemindeki kadınlar tarafından çaydanlıkların üstünü kapatmak için veya pudra kutularının üstünde bir süs olarak kullanıldığını biliyor musunuz?

Ziyaretçilerin, minyatür evlerin renkli tarihinde yolculuk ederken “bilinmeyenlerini” de keşfettiği sergi 16 Haziran’da son buluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT