Ansen - İttifak

Tarihler: 09 Mayıs 2013 Perşembe ~ 15 Haziran 2013 Cumartesi

Yer: X-ist

Adres: Abdi İpekçi Cad. Kaşıkçıoğlu Apt. No:42 D:2 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 291 77 84

Faks: 0212 343 69 35

Web: http://http://www.artxist.com

E Posta: info@artxist.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 9, 2013 ~ Haz 15, 2013

Çağdaş Türk sanatının en önemli genç sanatçılarından Ansen'in x-ist'teki 6. kişisel sergisi "İttifak" 9 Mayıs'ta açılıyor. Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında çok ses getirmiş yapıtlarında Ansen fotoğraf, heykel, pentür yaklaşımlarını bir araya getiriyor. Gerçek objeleri dijital ortamda manipüle ederek farklı nesneler olarak eserlerinde kullanan sanatçı, kimi zaman politik ya da sosyal bir meseleyi sorgularken, kimi zaman da kendi hikaye ve karakterlerini yaratıyor.

"İttifak" sergisinde Ansen, dünya tarihinde yer etmiş güç, aitlik, biat, amaç, kutsallık gibi olguların hakimiyeti altındaki sivil, askeri ve ruhani toplulukların içine düştükleri açmazları, tarihin tekerrürü gerçeğini hatırlatarak ele alırken bu tarihsel kavramları sadece bir çıkış noktası olarak kullanıyor; onun hikayeleri aslen kendi hayalgücü etrafında şekil alıyor. Her karesi bir sinema filminin en kritik sahnesi kadar akılda kalıcı, bir tiyatronun özveriyle tasarlanmış detayları kadar ince düşünülmüş. Senaristliği ve yönetmenliğini kendi yaptığı sahnelerinde Ansen artık ustalaştığı tekniğine kurguya hizmet edecek şekilde yön veriyor. Sanatçı kimi yapıtlarında, gerçekçi anlatımının izlerini arka planda bırakarak seyircinin ön plandaki kurgu-sahneye ve detayları değil ama jestleri gerçekçi olan figürlere odaklanmasını sağlıyor. Tarihi hayal gücü ile yeniden yorumlayan yapıtlar aslında düşünsel sürecin de ipuçlarını barındırıyor.

Eserleri İngiltere, Dubai, Çin, Tayvan ve Almanya gibi Dünya'nın birçok ülkesinde sergilenmiş olan Ansen'in yeni sergisi "İttifak" 9 Mayıs - 15 Haziran arası x-ist'te görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT