Arjen J. Zwart - İstanbul`da Gezer İken

Tarihler: 03 Temmuz 2010 Cumartesi ~ 06 Ağustos 2010 Cuma

Yer: Fototrek Fotoğraf Merkezi

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No:311 K:1 D:3 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 90 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 3, 2010 ~ Ağu 6, 2010

Arjen J. Zwart - “İSTANBUL’DA GEZER İKEN”

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri kapsamında, sanat yönetmenliğini ve küratörlüğünü Gültekin Çizgen’in, proje koordinatörlüğünü Cenk Gençdiş’in üstlendiği FOTOGRAF GEÇİDİ: İSTANBUL 2010’un onbirinci sergisi Arjen J. Zwart’ın “İSTANBUL’DA GEZER İKEN – STROLLING THROUGH ISTANBUL”, 03 Temmuz 2010 Cumartesi günü saat 19.00’da gerçekleştirilecek kokteyl ile açılıyor. Serginin katalogu da aynı gün izleyicilere sunulacak. Sergi, 06 Ağustos 2010 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Arjen J. ZWART’ın kaleminden İSTANBUL’DA GEZER İKEN Sergisi:
"İstanbul’da Gezer iken..." serisi gerçekten de İstanbul’da gezip dolaşırken çektiğim fotograflardan oluşuyor.?İstanbul fotografçılar için hazineleri olan harika bir şehir. İstanbul’da başıboş gezen biri dahi hiçbir seyahat rehberinde belirtilmeyen gizli hazinelere ulaşabiliyor. Bu fotografların tüm İstanbul’u anlattığı iddiasında değilim. Bu fotograflar, İstanbul’da gezip dolaşan seçici bir göz tarafından yakalanan İstanbul görüntüleri ve sokak sahneleridir.

Gültekin ÇİZGEN’in kaleminden “İstanbul’da Gezer iken” Sergisi:
“Doğrudan Fotograf” çekenler, İstanbul gibi kıtalar kavşağına oturmuş, büyük uygarlıklarla kuşatılmış bir fotografik platonun devinimli yaşamının karşısında coşarlar. Arjen J. Zwart’da da işte bu coşku var. "Hep tekrarlarım, sanatı sanatçılar yapar. Çünkü fotograf, yalnız tek başına sanat değildir, önce yaygın bir meslektir, dijital devrimden sonra da çok çok üretilerek, bu uğraşıya gönülden bağlı bir kesimin işi olmuştur. Fakat bu yapılanmaların yanında, tam zamanlı profesyonel sanatçılık ise başka bir şeydir." Sanatçı ürünüyle vardır ve onun herkes tarafından izlenip kabulüyle bir noktaya gelinir. Bu çok kıvrımlı, çileli, uzun bir yoldur. Genelde ömür boyu sürer. Dünya fotograf literatürünün sayfalarında nadir de olsa rastlayacağımız profesyonel profiller hep böyledir." Bu yüzden Arjen J. Zwart’ın nasıl çalışmalar sergilediğini öncelikle inceledim ve sorguladım. O da, pek çok ünlü fotografçı gibi “Doğrudan Fotograf” çekiyordu ve konu olarak yaşamın engebeli yollarında yürüyordu ama gerçekten yürüyordu. Arjen J. Zwart’ı ne zaman görseniz, eski deyimle “müsellah”tır yani “silahlı”, fotograf kamerası daima boynunda. İstanbul kazan, o kepçe. Böylece bize kentten hep yeni fotografça bakışlar taşıyabiliyor.

Arjen J. ZWART
Arjen J. ZWART, sosyal belgesel fotograf konusunda çalışan İstanbul’da yaşayan Hollandalı bir fotografçıdır. Kişisel projelerinin yanı sıra çeşitli gazete ve dergiler için fotograf üretmektedir. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları için de projeler hazırlamaktadır. Çalışmaları Avrupa ve Türkiye’de sergilenmiştir. 1986/87 yıllarında Hindistan’a yaptığı seyahat sırasında fotograf sanatının sunduğu olanaklardan yararlanmaya karar vererek bu işe soyunmuş. Sınırların – kuralların ötesine geçebilmek yeni bir hayat görüşü haline gelmiş. Aynı dönemde sosyal belgesel projeler üzerine çalışmaya başlayan ZWART, ilk olarak kendi yaşadığı kasabadaki köylülerin fotograflarını çekmiş. Bu çalışması 1999 yılında Achter de Eerste Pal adıyla albüm olarak yayınlanmış. Sivil Toplum Kuruluşları için Kalküta’daki rikşocuların günlük hayatını fotograflamış. Şu an Istanbul’da serbest fotografçı olarak çalışıyor, Sokak Fotografçılığı konusunda atölyeler düzenliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT