Arzu Akgün - Spontane Tutkular

Tarihler: 11 Nisan 2012 Çarşamba ~ 30 Nisan 2012 Pazartesi

Yer: Merkur

Adres: Mim Kemal Öke Cad. Erenler Apt. No: 12 D: 2 Nişantaşı - İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 225 37 37- 0212 231 69 87

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 11, 2012 ~ Nis 30, 2012

Merkur tarafından temsil edilmekte olan Arzu Akgun, ikinci kişisel sergisi “Spontane Tutkular” başlıklı sergisiyle 9 Nisan – 30 Nisan 2012 tarihleri arasında yeni yapıtlarıyla izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Arzu Akgün, “Spontane Tutkular” adını verdiği yeni serisindeki yapıtlar hakkında şunları söylüyor: “Gündelik yaşamımızın temel işlevleri tüketim ürünlerine dönüştürülüyor. Sergimdeki yaratım süreci bu tüketim malzemelerinin kendilerinden ortaya çıkıyor. Varolan ögeleri, formları kullanarak (vitrin, alışveriş mekanları vb.) nesnelerle ve bireyle kurduğum bağı vurgulamak istiyorum. Tutku nesneleri olarak da düşündüğüm makyaj malzemeleri ve estetik görünümlü kadın figürlerini resmime taşıyorum. Böylece tüketim nesnelerinin zengin görsel katmanından yararlanmış oluyorum. Amacım, var olan bir nesneyi yeniden resmetmek değil; bunları özgün bir niyete göre kullanmak ya da onlarda değişiklik yapmak...”

Sanatçının, bu olgular üzerinden yola çıktığı sergisinde kadın imgesinin ve tüketim kültürünün hakim olduğu resimlerde, Akgün’ün kendine özgü tekniği dikkat çekmektedir. Geleneksel bir yöntem olan ahşap baskı tekniğini yeniden yorumlayan sanatçı kendine özgü bir tavır geliştirmiştir. Ahşap yüzeye müdahale ederek oluşturduğu resimlerini, figürlerin üçüncü boyuta taşınmasıyla ve kullandığı renk paletiyle başkalaştırıyor Arzu Akgün.

www.galerimerkur.com

galeri@galerimerkur.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT