Aslı Sönmezler

Tarihler: 01 Kasım 2008 Cumartesi ~ 14 Kasım 2008 Cuma

Yer: Galeri Artist Çukurcuma

Adres: Altıpatlar Sok. No 26 Çukurcuma Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 2519163 - www.artistcukurcuma.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 1, 2008 ~ Kas 14, 2008
Galeri Artist Çukurcuma’da Sanatçı Aslı Sönmezler “1 Kasım – 14 Kasım 2008” tarihleri arasında Galeri Artist Çukurcuma’da sanatseverlerle buluşuyor.
“Bıktım bir şeyler anlatmaya çalışmaktan, içimdeki enerjiyi çıkarmam lazım benim” Aslı Sönmezler.

Aslı Sönmezler 19 Mayıs 1983 yılında İstanbul’da doğdu. Küçük yaşlarından itibaren evinden resim defterleri pastel boyaları, sulu boyaları hiç eksik olmadı. Ressam sıfatını giymekti her zaman kafasındaki amaç. Üniversite’yi Amerika’da Savannah College of Art and Design’da okudu. Son senesinde verdiği radikal bir kararla okulunu dondurarak Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Orta Amerika ve Türkiye’yi gezdi. Bu verdiği karardan da şu an son derece memnun. Gördükleri ve yaşadığı deneyimler sayesinde şu anki yaptığı “Aslıca sanatı” oluşturdu. Tabi gezgin hayatının sonunda üniversiteye geri dönerek son kalan derslerini de verip mesleğini ressam olarak tescillemiş oldu.

Hayata bakış açısını ve sonsuz hayal gücünü boyalarla birleştiren ve ortaya muhteşem bir renk cümbüşünden oluşan insanı bambaşka bir dünyanın içine çekebilen bir sanatçı haline gelmesi çok sürmedi. 25 senelik hayatında birçok sergilerde yer aldı. En son olarak Shoe Art ve Contemporary İstanbul’08 etkinliklerinde yer aldı.

Kendine has bir tarzı, tek bir tuval üstünde binlerce düşünceyi bir araya getirebilme yetisi sayesinde sınırları daha bu genç yaşında aşmış bir yetenek. Harflere ve sayılara yüklediği kendine özgü anlamlar var. Küçük ayrıntılarla resimlerini bütünlüyor.

Çoğunlukla gecenin en güzel renklerini resimlerinde görebiliriz. Ve içlerindeki bir sürü canlı rengi. Bunu genç jenerasyonun yaşayış tarzının gece hayatına olan düşkünlüğünün tuvale dökülmüş hali olarakta adlandırabiliriz.

Reel şeylerden çok normların dışında ama aynı zamanda içinde ruhani imgeler barındıran mesajlar veren..evet tam anlamıyla böyle açıklanabilir Aslı Sönmezler’in resimleri… Evrim geçiren sanat…
Eda Özmizrahi

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT