Aylin Yavuz - Linelicious

Tarihler: 06 Mart 2012 Salı ~ 08 Nisan 2012 Pazar

Yer: G-Art Galeri

Adres: Kadırgalar caddesi No:3 Maçka Şişli (Şişli Evlendirme Dairesi Karşısı, Küçükçiftlik Parkı yanı) İstanbul

Telefon: 0212 296 08 76

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 6, 2012 ~ Nis 8, 2012

1983 Almanya doğumlu Aylin Yavuz, önceki yıllarda Gerhard Richter ve Joseph Beuys’a da ev sahipliği yapmış olan Düsseldorf Kunstpalast da Manfred Vogel ve Oleg Tcherny gibi Avrupanın ileri gelen sanatçılarıyla birlikte aynı sergide yer almıştır.? Almanya’nın önemli sanat dergilerinden Kunstzeitung NRW ve WAZ (Westdeutsche Allgemeine Zeitung), sergilerinin ardından genç sanatçı hakkında övgüyle bahseder.

“Linelicous” adını taşıyan bu sergi, Aylin Yavuz’un desenlerinden ve resimlerinden oluşmaktadır. Yavuz’un yapıtları, kişisel hayal gücüne yer bırakan postmodern ve estetik yaklaşımdan filtre edilmiş olarak şimdiki zamanı ele alır.Line: Eş zamanlı ve kompozisyonel bileşim içeren “vücut çizgileri” soyut biçimler oluştururken, her şeyin birbiriyle bağlı olduğu düşüncesinden yola çıkarak, resimde bir nevi “kılavuz” işlevi görür. Bu anlatım büyük bir çizgi ağı şeklinde yayılır ve kişiyi bunun anlamı üzerine düşünmeye yöneltir.
Delicious: Birleşim noktalarını renk ve/veya - incir, antep fıstığı, et ya da sucuk dilimleri gibi - somut şeyler belirler. Hafiflik yaratan yapıtlar, neşeli bir algı empoze ederler.

Aylin Yavuz öylesine duruş biçimleri, birleştirmeler, abartılı semboller ve kontrast renkler seçmiştir ki, kadın vücuduna ve kadın cinselliğine bir ironi, bir mizah katmıştır.

Sanatçı böylece güncel güzellik anlayışını yok etmekte ve genel estetik kriterlerinin dışında olan diğer “algılananı” göstermektedir.

6 Mart – 8 Nisan 2012 tarihleri arasında devam edecek Linelicious sergisi 11:00 – 19:00 saatleri arasında Salı harici her gün gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT