Ayşe Ece Deryaoğlu Resim Sergisi - Uçmak

Tarihler: 12 Ekim 2010 Salı ~ 31 Ekim 2010 Pazar

Yer: Kare Sanat Galerisi

Adres: Abdi İpekçi Cad. No:26/9 Nişantaşı Şişli İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 240 44 48 – 230 58 91

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 12, 2010 ~ Eki 31, 2010

Ayşe Ece Deryaoğlu Resim Sergisi - Uçmak

Kare Sanat Galerisi 12-31 Ekim 2010 tarihleri arasında Ressam Ayşe Ece Deryaoğlu’nun “Uçmak” isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.

Yazar Richard Bach’ın, "Uçmak, bir martının en doğal hakkıdır. Özgürlük ise var oluşun bir parçasıdır. Boş inançlar olsun, gelenekler olsun, özgürlüğü kısıtlayan ne varsa, kaldırıp atmak lazım." sözünden yola çıkarak resimlerinde vurguladığı ilk temel kavram, özgürlüktür. Sanatçının bize derinden hissettirdiği bu mücadeleci tavrı, resmin içinde yer alan kuşları şehrin farklı noktalarında farklı biçimlerde görmemize neden olur. Resimlere baktığımızda martıların genelde yaşadığımız kentin üzerinde dolaştığı görülüyor. İstanbul’a dair çeşitli mekanlar ve martılar dışında resimlerde yollar, doğal güzellikleriyle kente ait figürler ki, bazen bulundukları yer itibariyle bizi şaşırtsa da, bu formlar sanatçı için özel anlamı olan ve birbirini tamamlayan bir yapıda sunuluyor.

Ayşe Ece Deryaoğlu’ nun plastik dilinde öne çıkan yüzey, yüzeylerin üst üste getirilerek renklerle arkadan öne doğru gelişen kompozisyonu, boyanın düz sürülmesi, zaman zaman iki boyutlu algılamayı hissetmek, formları hareket ediyormuşcasına bir izlenim uyandırmaktadır.
www.karesanat.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT