Ayşe Özen - Fastbuk – Girl / Çabuk Tüketilen Kadın Kitabı

Tarihler: 12 Mayıs 2011 Perşembe ~ 22 Mayıs 2011 Pazar

Yer: Asma Sanat

Adres: Şehbender Sok. Çiçek Han D: 3 Asmalımescit Beyoğlu İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2011 ~ May 22, 2011

Kuşkusuz, tüketim çağında çok çabuk tüketilen sadece ederini ödediğiniz ürünler değil. İlişkilerin, görüntülerin insana dair olanın bir anda harcandığı, çarçur edildiği bir çağ bu.

21. yüzyıllın en popüler sosyal paylaşım ağı alanında biri olan facebook, başlangıçta üniversite gençliğine hitap eden ardından tüm yaş gruplarını kendisine hedef olarak seçen başdöndürücü bir sitedir. Bu başdöndürücü siteyi başkalarının başını döndürmek için kullanan günümüz kadını sayısı ise azımsanamayacak kadar çoktur.

Günümüz kadınının temelde miş gibi yapan, çarpıtılmış özgüven anlayışı, facebook profillerine yansımış, en temel dürtülerinden rekabet, beğenilme arzusunu tatmin etmek için fotoğraflarda paylaşımlarda kendisini gösterir olmuştur.

Hemcinslerine hem de cinslerine üstünlük sağlamak, beğenilmek niyetiyle sosyal paylaşım sitelerinde boy gösteren kadın, kendini bir açıdan hedef tahtasına ya da metaya dönüştürmektedir. Sonuç ise sadece tükenme, tüketilmedir…

Başka bir deyişle kadın, farkında olmadan üstüne bir son kullanma tarihi yapıştırmaktadır. Kendini göstermeye ilgi görmeye çalışan kadın duruşlarının kitch ama aynı zamanda dramatik hallerini elle alan Ayşe Özen, temsiliyeti belirginleştirmek için kadın çoraplarının dokusunu kullandığı çalışmalarını, facebook`taki kadın pozlarından fotoğraflayarak oluşturmuştur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT