Aysel Miman - Sonsuzluktaki Soyut Devinimler - Resim Sergisi

Tarihler: 04 Eylül 2008 Perşembe ~ 19 Eylül 2008 Cuma

Yer: Galeri Artist Çukurcuma

Adres: Altıpatlar Sok. No 26 Çukurcuma Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 91 63

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 4, 2008 ~ Eyl 19, 2008

Ressam Aysel Miman - "Sonsuzluktaki Soyut Devinimler"

4 Eylül - 19 Eylül 2008 tarihleri arası Galeri Artist Çukurcuma’da Aysel Miman`ın resim çalışmaları görülebilir.

Ressam Aysel Miman 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi B.E.F. Resim Bölümü’ nü bitirdi.2002`de resim öğretmenliği görevinden kendi isteği ile ayrıldı. İzmir Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu olarak bir sezon yer aldı. 2008`de Amerika Çağdaş Baskılar Bienal Sergisi’ne ve Danimarka’da Uluslararası Soyut Baskılar Resim Sergisi’ne katıldı.
2007 yılında Amerika’da People Art Galerinin düzenlediği Uluslararası Soyut Resim Yarışması’nı kazandı. Art İSTANBUL 2007 Sanat Fuarı’nda Genç Sanatçılar Resim Yarışması’nda Mansiyon Ödülü aldı. 67. Devlet Resim Yarışması, Dyo Resim Yarışması ve Kültür Bakanlığı’ nın düzenlediği yarışmalarda eserleri sergilendi.
4. Çağdaş Sanat Sergisi, Genç Etkinlik-IV ve Ankara Uluslararası Sanat Bienali’ ne katıldı. Akköy Kültür Sanat Dergisi’nde ve Geniş Açı Fotoğraf Sanatı Dergisi’ nde yazıları ve fotoğraf projeleri yayınlandı. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan Miman, “Uzak/Yakın Görüntüler” isimli Galeri Artist Çukurcuma’daki kişisel sergisinden sonra 5.kişisel sergisi “Sonsuzluktaki Soyut Devinimler ” isimli son resimleri ile yine Galeri Artist Çukurcuma ‘da . Sanatçı çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.

Aysel Miman , “Sonsuzluktaki Soyut Devinimler” isimli sergisinden şöyle bahsediyor: “Soyut resim çağdaş bir anlatımdır bana göre. Sanatçı eğer çağın sanatçısı olmayı isterse, yetenek ve duygusallığının yanı sıra geniş bir bilgiye sahip olması gerekir. Geçmişin ve özellikle geleceğin düşünce ve yaşam tarzının kavranması soyut sanatın gereğidir. Çünkü bunların hepsi bir kavram meselesidir.
Soyut sanat kavramların önsezisidir. Varlığı yaratmak kadar düşünmekte soyuttur. Resimlerim , plastik sanatların kendi ifade araçlarını önplana çıkaran (renk, doku, çizgi…) geometrik bir düzendir. Espace içindeki formlar, dış bir anlam yüklemeye ihtiyaç duymaksızın kendi kendine yeterli varlıklar olduğu inancını yansıtmak adınadır.
Üzerinde durduğum ve ulaşmak istediğim nokta, resmin kendi yapısal formu ve renk karşıtlığında geometrik formlarda motifler üreterek görsel dengeler oluşturmaktır..Bu anlamda benim için sanat salt anlatım değil , sorun yaratma ve bu sorunları kendi yapısı içinde çözmektir. İçinde yaşadığım çağın evrensel problematiklerini ve kişisel tavrımı soyut niteliklerle biçimlendirerek ve onların hakkını vererek ifade ediyorum. Tuvalde bir konuyu resmetmek yerine konusu resim olan bir durumu yaşa/t/maktayım.” www.artistcukurcuma.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT