Ayşen Urfalıoğlu - Haz’ın Metastasları

Tarihler: 15 Ocak 2013 Salı ~ 09 Mart 2013 Cumartesi

Yer: Maçka Sanat Galerisi

Adres: Eytam Cad. 31/A ?34357 Maçka Şişli İstanbul

Telefon: 0212 240 80 23

Faks: 0212 234 40 51

E Posta: mackasanatgalerisi@ttmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 15, 2013 ~ Mar 9, 2013

Zevkin metastaslarına yamuk bakarak, düzgün bir bakışın gözden kaçırabileceği şeyleri görmeye, anlamaya çalışıyorum. Kokladığım anda içime dolan .......... onun kokusunun, her nefes verdiğimde yok olmasının ve aynı kokuyu duymak istememdeki sonsuz acıyı ............. ........... Asla doyurulamayacak bir arzu - nefes - periyodundaki paradoksun belki de ta kendisi. Al-ver-Al- ver-Al Zihnin karanlıklarına gizlenmiş olan -onun- kokusunun kapısı yalnızca ona açılırken, devamlılık için çıkmak zorundadır.

Dürtünün asıl amacı kendini yeniden üretmek, dairesel yoluna dönmek, hedefe gidip gelen yolunu sürdürmektir. Asıl haz kaynağı bu kapalı dairenin tekrara dayalı hareketidir. Hedefe bir kez ulaşılınca eylemin asıl amacının yolun kendisi olduğu kavranır. " Hedef nihai varış yeridir, oysa amaç yapmak istediğimiz şey yani yolun kendisidir. " Lacan'ın söylemek istediği dürtünün gerçek maksadının hedefi tam olarak tatmin edilmek değil amacı olduğudur.

Haz (Jouissance ) içinde imkânsızlığı barındıran haz'ın o bir türlü doyurulamayan halidir. Örneğin rahimden koparılmışlığın yaşattığı bağlantısızlığın tatmini yoktur. (Ancak psikotik bir durumda mümkündür.) Oysa (jouissance) haz bu eksiğin giderilmesi fantasmasını yaratarak kendini gerçekte temellendirmeye çalışır. Acıda ölümde semptomların sürdürülmesinde bulunduğu paradoks haz'ın (jouissance'ın ) ta kendisidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT