Barış Cihanoğlu - Feromon Etkisi

Tarihler: 03 Mayıs 2012 Perşembe ~ 31 Mayıs 2012 Perşembe

Yer: Galeri İlayda

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 Teşvikiye İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 3, 2012 ~ May 31, 2012

Genç kuşak çağdaş ressamlar arasında, özgün figürlü resimleriyle farklı bir yere sahip olan, açtığı her sergisinde farklı konseptler yaratan ve bunları kendine özgü resim dili ve sıradışı bakış açısı ile üreten Barış Cihanoğlu’nun ‘’ Feromon Etkisi ‘’ isimli merak uyandıran son kişisel sergisinde, bizlere sunduğu ilginç dünyaya tanık olacağız, bu farklı konuya, gizemli etkiye biraz daha yakınlaşacağız. Cihanoğlu bu sergisinde, aşkın moleküllerini yani ‘’ feromon’’ ları kendine konsept olarak belirlemiş ve işlerini bu’’ gizemli ‘’ konsept çerçevesinde üretmiş. Eserlerinde, “feromon” ların gözle görünmeyen, sadece duyumsanan etkisini ele alarak onları adeta ‘’görünür’’ hale getirmiş.

Cihanoğlunun hazırladığı son eserlerinde göze çarpan en önemli ortak nokta ise hepimizin mevcut iç güdülerimizden izler barındırıyor olmaları. Örneğin ‘’Dürtü” isimli büyük boyutlu resimde izleyenin içini gıcıklayan ifadesi ile bir kadını kapı aralığından bakarken, muhtemelen başka birini ‘’ röntgen’’ lerken görüyoruz ve bu eser aynı zamanda ona bakan izleyicileri de diğer bir ‘’ röntgenci ‘’ olarak bu suça ortak ediyor. Diğer bir resim “Saklanan Güzellik’’ te ise çepeçevre kuşatılan çıplak bedeniyle küçük bir kızın, toplumsal tabuları temsil eden ve erkek motifini sembolize eden figürlere karşı , anaç bir sakınma iç güdüsüne sahip ve yaşadığı deneyimlerle görece daha “tecrübeli’’ , diğer kadın bireyler tarafından saklanmaya çalışıldığına tanık oluyoruz. Eserlerde genel olarak kadına ayrılan büyük bir alanı ve bu alanının erkek müdahalesi ile daraltılmasını da izliyoruz. Kadını yücelten bir bakış açısını ve onun kendine özel naif yapısını, ustaca kurgulanmış bir çok farklı eserde sezinliyoruz.

Sanatçı kendine konu seçtiği alanlarda sanatsal problematigi gereği arayışlarını sürdürürken, bizleri de bu arayış serüvenine tanık olmaya çağırıyor. Barış Cihanoğlu’nun “Feromon Etkisi” adlı son dönem eserlerini içeren sergisi 31 Mayıs 2012’ye kadar kadar Galeri İlayda’da izlenebilir.

Galeri Pazar günleri hariç, her gün 10:00 ile 19 :00 arasında açıktır.
Galerimizin altında ve karşısında otopark mevcuttur.

www.galleryilayda.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT