Barış Cihanoğlu - Ortak Alan

Barış Cihanoğlu - Ortak Alan

Tarihler: 20 Ocak 2017 Cuma ~ 26 Şubat 2017 Pazar

Yer: Galeri İlayda Tesvikiye

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 34330 Tesvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Web: http://www.galleryilayda.com

E Posta: info@galleryilayda.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 20, 2017 ~ Şub 26, 2017

Bu yıl 25. yaşını kutlayan Galeri İlayda, 20 Ocak – 26 Şubat 2017 tarihleri arasında, Barış Cihanoğlu’nun “Ortak Alan” isimli solo resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Genç kuşak çağdaş sanatçılar arasında kendine özgü figüratif eserleri ile bilinen Barış Cihanoğlu, 18. solo sergisiyle Galeri İlayda’da. Sanatçı daha önceki sergilerinde tuval ve özel teknikle yanık ahşap yüzeyler üzerine yaptığı sıra dışı resimleri ile tanınıyor.

Sanatçının üslubunda tanık olduğumuz ve son dönem portrelerinde sıklıkla gördüğümüz, zihnin akışını sembolize eden deformasyonlar devam ederken, yeni eserlerinde daha çok modern bilimin son zamanlarda dile getirdiği “ortak alan” yaklaşımının etkilerini görmekteyiz.

Bu yaklaşıma göre, tüm varlığı oluşturan canlı-cansız her şey, bilinen enerji ve maddeler dışında, bir de görünmeyen, tespit edilemeyen enerji alanları tarafından organize edilmektedir. Bu alanların etkileri zaman ve mekana bağlı değildir. Ana düşünce her şeyin bir tür bütünsel boyut ya da güç tarafından kontrol edildiğidir. Algıladığımız dünyadaki her şey, örtülü bir titreşimsel frekansla “ortak alana” bağlıdır.

Sanatçının, adı konulamayan bir zamanda, boşluğun ortasında duran resimlerinde, çekirdek aileler, arada kalmış insanlar ve yalnızlık teması ağırlıkla işleniyor. Cihanoğlu’nun yeni sergisi ‘’Ortak Alan’’ için hazırladığı resimleri, desen omurgası üzerine kurulmuş ve üzerine yoğun boya katmanları istiflenerek oluşturulmuş. Sergide büyük boyutlu portreler ve kalabalık kompozisyonlar çoğunlukta.

Ali Şimşek’in tanımlamasıyla; “Barışın resimleri tamda “uzayan” kopamayan bir “araf”ta duruyor. Ne o ne de bu dercesine, hepsini talep eden bir özlemin dokunuşuyla. Arada, araf’ta, kısalmayan bir an’da duruyorlar. Yapışık ayrıların dünyası. Endişe ve umudun ama en çok uzayan zamanın resimleri bunlar…’’

Sanatçının 20 Ocakta açılacak ‘’Ortak Alan’’ isimli sergisi, 26 Şubata kadar Galeri İlayda’da görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT