Bashir Borlakov Sergisi

Tarihler: 03 Nisan 2009 Cuma ~ 03 Mayıs 2009 Pazar

Yer: Galeri Nev

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No: 163 Kat: 5 D: 18 Beyoğlu 34430 İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 15 25

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 3, 2009 ~ May 3, 2009
Bashir Borlakov “Geçmişteki Geleceğe Doğru” isimli yeni serisi ile Galeri Nev’de

Panorama dizisi ile tanıdığımız genç Rus sanatçı Bashir Borlakov ilk kişisel sergisini Galeri Nev’de açıyor. 3 Nisan Cuma günü açılacak sergisi için 2 yıldır Rusya’nın çeşitli mekanlarında çekimler yapan sanatçı “Geçmişteki Geleceğe Doğru” adını verdiği 8 fotoğraftan oluşan yeni işlerini kariyerinin ilk kişisel sergisi ile izleyiciye sunuyor olacak. Karaçay doğumlu Borlakov 2000 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü bitirdikten ve çeşitli grup sergilerine katıldıktan sonra 2007 yılında Contemporary İstanbul Sanat Fuarı itibari ile Galeri Nev tarafından temsil edilmeye başlandı.

Genç sanatçı yeni projesine Boris Groys’un “Gesamtkunstwerk Stalin” kitabında geçen “Sovyet insanı gerçeğin içinde değil hep sanatın içinde yaşadı” cümlesinin ilham verdiğini söylüyor. Borlakov bir önceki serisinde kullandığı panoramik yapıyı bu kez 85x250cm boyutundaki baskılarla daha da heybetli bir hale getiriyor. “Geçmiş İleride”, “Gagarin Dönmeyecek”, “SSCB Halklarının Dostluğu Yıkılamaz” ve “Devrimin Gölgesinde” gibi isimler verdiği işlerinin üretimine bugün dünyamızı sarmakta ve sarsmakta olan ekonomik krizden çok önce başlamış olduğunu belirtiyor. Aniden çöken Sovyetler Birliği’nden arta kalanları kendine özgü bir kara mizah ile yorumladığı fotoğrafları liberal ekonominin sallantıda olduğu şu günlerde çok daha katmalı hale geliyor. Gerçek zaman dilimlinde hiç yaşamamış ve hep bir geleceği inşa etmekle meşgul olmuş Stalin döneminin Sovyetler Birliği sanatçının kurguladığı fotoğraflarda hayaletsi varlığını devam ettirdiğini gözler önüne seriyor. Borlakov sanata yaklaşımını anlamda şu kelimelerle dile getiriyor: “Varoluşçu bir mantık içinde düşünerek, sanatın insanı eğlendirip, düşündürdüğü kadar telaşlandırabildiğine de inanıyorum. Sadece telaş sayesinde insan kendisini dünyadan ayırt edebiliyor ve dolayısıyla varolduğunu fark edebiliyor.”

Bashir Borlakov’un sergisi 3 Mayıs 2009 tarihine kadar Galeri Nev’de izlenebilir.

İstanbul Galeri Nev Pazar/Pazartesi hariç her gün saat 11:00-18:30 arasında açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT