Beden Farklılıkları Karma Sergisi

Tarihler: 20 Ekim 2011 Perşembe ~ 19 Kasım 2011 Cumartesi

Yer: Akademililer Sanat Merkezi

Adres: Balo Sok. No. 37 Galatasaray İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 245 02 29

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 20, 2011 ~ Kas 19, 2011

Akademililer Sanat Merkezi 20 Ekim - 19 Kasım tarihleri arasında “Beden Farklılıkları” isimli karma sergiye ev sahipliği yapıyor.

Sergide gerek yüzeyde genişleyen kütlesel - beden, gerek bireysel - mistik bir atmosferde kendi beninin arayışına giren romantik figür - beden/ lerle karşılaşıyoruz. Geleneğin sınır noktasının çoktan aşıldığı, yabancılaşmanın eşiğinde, ardılı olunanın en arkaik izinde kararlı alınan yol; öz bedenin öncellediği bireysel bir dil eşliğinde yeniden kurgulanan figürasyona tevazuyla hizmet ediyor.

Beden farklılıklarında yeni kuşak genç sanatçılar, figürün en kadim muhtevasıyla gerektiğinde kendi bedenlerinden de yola çıkarak gerek ‘güzel’ ya da 19. yy dekadansından miras kalan ‘hilkat garibesi’_çirkin bedeni; gerek kapitalizm tarafından dayatılan ‘arzu nesnesi’ bedeni ve bu bedenin yeniden üretimini uzun soluklu bir geleneğin mirasçısı olarak betimlerken zorlu bir hesaplaşmaya gönüllü dahil ediyorlar kendilerini..

Sergide eserleri bulununan sanatçılar; Aslı Altınışık, Joel Menemşe, Mustafa Karasu, Işıl Güleçyüz, Sinem Kaya, Sema Maşkılı, Nesli Türk, Hayri Ağan, Gizem Enuysal, Burçin Pervin Arabacı, Mustafa Kula, Kudret Türküm, Şerif Karasu, Gülistan Karagüzel, Burcu Turan, Demet Yalçınkaya, Tuba Şahin, Damla Öztürk, Hasan H. Tozlu, Barış Karamuço, Eylül Köksümer, Haticenur Özer, Canberk Özcan, Ekin Koç, Alperen Görgülü, Zeynep Özdemir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT