Benjamin Moravec - Öteki Dünya

Tarihler: 13 Mayıs 2011 Cuma ~ 13 Haziran 2011 Pazartesi

Yer: Galeri Artist İstanbul

Adres: Ayazmadere Cad. 4 34349 Fulya İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 227 68 52

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 13, 2011 ~ Haz 13, 2011

Galeri Artist İstanbul, Dünya Çağdaş Sanatının genç isimlerinden Çek asıllı Fransız sanatçı Benjamin Moravec’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisine 13 Mayıs - 13 Haziran tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Sanatçının işlerinde kullandığı konuların çoğunu reklam panoları, sinema ekranları, light boxlar gibi günlük yaşamımızda her gün karşılaştığımız görüntüler oluşturur. İham aldığı konuları; medyayı, basını, interneti, televizyonu, sinemayı tuval üzerine aktarıp olağan işlevlerini değiştirir. Devasa panolarda mutluluğu, çıplaklığı, pornografiyi, doğayı ‘resmin içinde enstalasyon’ olarak yeniden işler. Böylece görüntülerin görüntüleri ortaya çıkar.

Benjamin Moravec, görüntüler tarafından işgal altında olan toplumların “ortak davranış biçimi” etkisinden istese de kaçamadığını savunuyor. Moravec “Medya, doğduğumuz andan itibaren arzularımızı ve hareketlerimizi kontrol eder, dolayısıyla kimliğimizi belirler. Çağdaş ve küreselleşmiş toplumun buluşu olan ‘Medya Makinesi’ bizi gençken yutmaya, yaşlandıkça da kendi fikirlerini bize dayatmaya çalışır” görüşünde. Eserlerinde basmakalıp, banal ve basit görüntüler kullandığını söyleyen sanatçı, Godard’ın lafını sıklıkla tekrarlıyor. “ Clichés sont la seule vérité / Klişeler tek gerçek(ler)dir "

1970 yılında Thiais’da doğan Fransız sanatçı Benjamin Moravec, 2001 yılında, Ecole des Beaux’dan mezun oldu. Mezun olduktan sonra dünyanın birçok ülkesinde solo ve karma olmak üzere birçok sergiye katıldı. 2010 yılında basılan ‘Spiegel im Spiegel’ isimli kitabında dünyanın önde gelen küratörleri ve profesörleri ile yaptığı röportajlar ve eleştiriler yer alıyor. Sanatçı Almanya’da yaşıyor ve çalışıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT