Berlin İstanbul Quartier Grup Sergisi

Tarihler: 07 Ekim 2015 Çarşamba ~ 28 Ekim 2015 Çarşamba

Yer: G-Art Galeri

Adres: Tomtom Mah. Kumbaracı Yokuşu No: 37/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 66 22

Web: http://http://www.g-artgaleri.com

E Posta: info@g-artgaleri.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 7, 2015 ~ Eki 28, 2015

Küratör: Aylin Yavuz
Sanatçılar: Franziska Klotz, Michael Wutz, Enrico Bertelli,Göksu Gül,Becker Schmitz,Victoria Ikonen,Daniela Citi

Galeri G-art 7 Ekim 2015 tarihinde İstanbul Bienali’ne paralel olarak, sanatçı Aylin Yavuz küratörlüğünde Berlin ve İstanbul arasında bir sanatçı birliği olan “Berlin-İstanbul Quartier” sanatçılarından oluşan bir grup sergisine ev sahipliği yapıyor. Berlin Istanbul Quartier kendisini her şeyden önce tüm Avrupa çapında bağlantıda olan sanatçılar için farklı galerilerde ve sanat mekanlarında seçme sergiler düzenleyen bir sanal galeri olarak görmektedir. Odak konular globalleşme, sınır ve göçtür. Bu birlik büyüyerek, ulusal sınırları yok sayarak çeşitliliği öne çıkarmayı hedeflemektedir. Bu çeşitlilik dijital ve analog formlarda kendilerini gösterir. Giderek artan sanatsal esneklik ve küreselleşme sürecine rağmen “bir hareketin” kültürel perspektifi sınırların etkisi altındadır. İşte bu nedenle bahsedilen esnetme sürecine büyük ihtiyaç vardır.

Kalıplaşmış yapılarına rağmen, Berlin ve İstanbul gerçekte bir çok yönden birbirlerine bağlı ve benzerdir. Almanya’daki Türk ve Türkiye’deki Alman nüfusu, her iki şehirde de gelişen aleternatif sanat sahneleri ile Londra, Paris ve New York gibi geleneksel sanat merkezlerine meydan okuyor. Bunların hepsi Berlin ve İstanbul’u aynı düzlemde akraba yapıyor. Berlin-İstanbul Quartier ise bu bağlantının sanatsal platformda yer bulduğu, ulusların sınırları arasında var olan sanal bir galeri.

Sergiye katılan sanatçılar Franziska Klotz, Michael Wutz, Enrico Bertelli,Göksu Gül,Becker Schmitz,Victoria Ikonen,Daniela Citi; ülkeler arası sınırların anlamını irdeliyor ve sergiliyor. Polifonik diyalog sayesinde, çağdaş sanatın sınırlandırılmamış olanaklarıyla Berlin-İstanbul Quartier bahsedilen esnetme sürecine büyük bir katkı sağlıyor.

Sergi 28 Ekim tarihine kadar, Pazar ve Pazartesi dışında her gün 11:00-19:00 saatleri arasında gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT