Bilenler Bilmeyenlere Anlatsın

Tarihler: 31 Ekim 2008 Cuma ~ 13 Kasım 2008 Perşembe

Yer: Schneidertempel Sanat Merkezi

Adres: Felek sokak no:1 Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 249 01 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 31, 2008 ~ Kas 13, 2008
“BİLENLER BİLMEYENLERE ANLATSIN” NASREDDİN HOCA, MESELLER, DESENLER
Nasreddin Hoca’nın doğumunun 800. yıldönümü nedeniyle Eray Özbek ve Cem Günen, sanatçı duyarlığı ile Nasrettin Hoca’nın bu önemli yıldönümünde kişisel olarak bir çabaya girişiyor ve özel bir sergi hazırlıyorlar. Hocanın bilinen bir fıkrasından esinlenerek “Bilenler Bilmeyenlere Anlatsın” adı verilen sergi 30 Ekim- 13 Kasım tarihleri arasında Schneidertempel Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

2008; Nasrettin Hoca’nın doğumunun 800. yıldönümü ve bu yıl “Nasrettin Hoca Yılı” olarak ilan edildi. Dile kolay, sekiz yüz yıldan bu yana onun dilden dile dolaşan fıkraları hiç unutulmuyor. Tam tersine ölümünden sonra bile binlerce yeni fıkra onun adına, onun başından geçmiş gibi anlatılabiliyor. Üstelik Nasrettin Hoca’nın fıkraları hiçbir zaman güncelliğini yitirmiyor, her an tazeliğini koruyor.

Nasrettin Hoca; sadece Türkiye de değil “Türk” adının geçtiği her yerde iz bırakmış, hatta İran’da, Azerbaycan’da, Kuzey Afrika’da, Özbekistan’da, Türkmenistan’da, benzer adlarla sahiplenilmiştir.

Eray Özbek ve Cem Günen; sanatçı duyarlığı ile Nasrettin Hoca’nın bu önemli yıldönümünde kişisel olarak bir çabaya girişiyor özel bir sergi hazırlıyorlar. Serginin adını da hocanın bilinen bir fıkrasından esinlenerek “Bilenler Bilmeyenlere Anlatsın” diyorlar.

Bu sergide sanatçılar; Nasrettin Hoca’nın fıkralarına göndermeler yapıyor, özel bir desen ve kaligrafi ile tablolaştırarak 47 anlamlı eserin ortaya çıkmasını sağlıyorlar. Cem Günen, sergi konseptini, konuları, senaryoları, espri ve metinleri, seçmiş, yazmış ve düzenlemiş. Desenlemeyi de, tanınmış karikatür sanatçısı Eray Özbek, yapıyor ve bu desenlere eşlik eden yazılarda Latin harflerini, geleneksel hat sanatını andıracak biçimde kullanıyor.

İkisi de mimarlık eğitimi almış, ikisi de görsel sanatlar alanlarında etkinliklerde bulunmuş çok yönlü ve üretken insanlar. Eray Özbek; “Estetik ve mizahi duyguları kıpırdatmayı amaçlayan” çalışmalarıyla ödüller almış, Türk karikatürünü yurtdışında da tanıtmıştır. Cem Günen ise öykü, şiir, denemeler yazmış, üç oyunu Devlet Tiyatroları’nca kabul edilmiştir.

30 Ekim 2008 Perşembe günü Saat: 18.00’de açılacak sergi 13 Kasım’a kadar izlenebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT