Bir Odada Onbir Naif

Tarihler: 12 Ekim 2010 Salı ~ 06 Kasım 2010 Cumartesi

Yer: Teşvikiye Galeri Oda

Adres: Hüsrev Gerede Cad. Fırın Sok. No: 2B Teşvikiye Nişantaşı Şişli İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 259 22 08

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 12, 2010 ~ Kas 6, 2010

Bir Odada Onbir Naif

"Bir Odada Onbir Naif" başlıklı Resim Sergisi, 12 Ekim – 06 Kasım 2010 tarihleri arasında Teşvikiye Galeri Oda’da açılacak.

20. yılının ilk sergisinde Galeri Oda izleyenlerine, akademik kurallarla değerlendiremeyeceğimiz bir sanat anlayışı olan Naif Resim örneklerinden oluşan bir karma sergi sunuyor. Yer alacak ressamlar:
Doğan AKÇA, Mehmet ARPACIK, Şebnem T. ÇAMDALI, Sema ÇULAM, Hikmet KARABUCAK, Zeynep SAN, Nihal SIRALAR, Esra SİRMAN, Şeyho, Selçuk TOGUL, Bengisu YILDIRIM

Naif, Latince’deki ”nativus” sözcüğünden türetilmiş olup doğal, yalın, katkısız, saf anlamına gelir. Naif resim bir akım ya da ekol olmadığı için, ilkeleri kuralları yoktur. Naif sanatçılar, yitirilmemiş çocuksu duyarlılıklarıyla fakat belli bir disiplin içinde izleyecekleri yolu, tekniği kendileri bulur ve içgüdüsel olarak hedefledikleri estetik aşamaya ulaşırlar.

İlgilerini çeken her şeyi, karamsarlıktan uzak, yalın, farklı ve içten duygularla bezeli güzellik anlayışlarıyla anlatan “naif ressamlar”, yaşadıkça öğrenmek gibi bir doğa kanununu sanatlarına rehber olarak kabul etmişlerdir. Onlar bizleri katı gerçeklerden arındırır, başka dünyalara götürür; günümüz insanının çok da gereksinme duyduğu dingin, pastoral ve duygusal iklimlere taşır.

Yaklaşık otuzbeş resmin izlenebileceği sergi, Pazar ve Pazartesi günleri hariç 12:00-19:00 saatleri arasında açıktır.

Teşvikiye Galeri Oda
Faks:0212 259 64 69
info@galerioda.com
www.galerioda.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT