’Bir Sohbet’ Hekyel Sergisi

’Bir Sohbet’ Hekyel Sergisi

Tarihler: 18 Kasım 2016 Cuma ~ 18 Kasım 2016 Cuma

Yer: Galeri Merkur

Adres: Mim Kemal Öke Cad. Erenler Apt. No: 12 D: 2 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 231 69 87

Faks: 0212 225 37 37

Web: http://www.galerimerkur.com

E Posta: galeri@galerimerkur.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 18, 2016 ~ Kas 18, 2016

Sanatçılar: Biliana K Voden Aboutaam, Aysun Bozuklu, Görkem, MIP (Modern Industrial Project ) , Ozan Oganer, Santiago Villanueva, İbrahim Gençer Yüzer.

‘’Bir Sohbet’’ sergisi 7 farklı disiplin ile çalışan sanatçıların hazırladıkları heykellerden oluşuyor. Birbirinden gerek teknik, gerek malzeme, gerek anlatım dili olarak farklı eserlerin birbirleriyle aralarındaki görsel ilişkiyi sorguladığı bir sohbete imkan tanıyan sergi, izleyenlerini farklı kültürler, farklı sanatçı kimlikleri arasında gezintiye çıkarırken, onların ortak söylemlerini keşfetmeye davet ediyor.

Sergide mitolojik karakterlere, dini olgulara, ölüm ve doğum kavramlarından ‘’güzellik’’ ve ‘’estetik’’ kavramlarına uzanan geniş bir kavram yelpazesinde üretilen işler arasında geziniyoruz. Teknik olarak ise her sanatçının kendi özgün tekniğini, konusunun derinliği çerçevesinde işlemiş olması dikkat çekiyor. Ozan Oganer’in dantelleri, polyol malzemeye kendini bırakıyor, Santiago Villanueva’nın polistirol, lake ve akrilik malzeme ile ürettiği damlaları güzel bir andan koparılıp çıkarılmış bir fotoğrafa dönüşüyor. İbrahim Gençer Yüzer ‘’ölüm ve güzellik’’ konusunu led ışıklı bir çerçeveye sıkıştırarak, ölmek üzere olan bir geyiği avcısının gözünden görmemizi sağlıyor. Aysun Bozuklu polyester malzeme ile yaptığı, bir tavşanı kulaklarından tutan kız heykeli ile sohbete katılıyor. Yepyeni bir sanat oluşumu olan M.I.P (Modern Industrial Project) ilk defa izleyici karşısına çıkıyor. Ve yeni bir heykeltraş olan Görkem parametrik tasarım tekniği ile oluşturduğu ‘’Bled’’ heykeli, ‘’Görkem’’ Serisinin ikinci heykeli olarak sergiye dahil oluyor. Bulgar asıllı sanatçı Biliana K. Voden Aboutaam, holografik kutuların içine yerleştirdiği dijital heykellerini sergiliyor.

7 kişilik, farklı kökenlere ait sanatçı kadrosuyla ‘’Bir Sohbet’’ sergisi 21 Kasım 2016 tarihi ile MERKUR’de açılıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT