Birce Yıldız - Arayış

Tarihler: 06 Haziran 2015 Cumartesi ~ 16 Haziran 2015 Salı

Yer: Niş Art Gallery

Adres: Fırın sok. No : 11/1 Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 25 82-86

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 6, 2015 ~ Haz 16, 2015

Sonsuz bir mekanda hareket halindeki enerjiden cisimleşmeye dönen bir serüven.... Bir Arayış...

Ressam Birce Yıldız Soyut ekspresyonist olarak tanımlanabilen çalışmalarında; evrenin oluşumu, düzeni, yapısı gibi kavramları irdeliyor ve etrafımızda gördüğümüz maddeler dünyası ile tinsel boyut arasındaki ilişkiyi araştırıyor. Çevremizde gördüğümüz tüm formların özde akışkan ve değişken enerji yumaklarından oluştuğunu, sürekli hareket halinde olduğunu ve tinsel bir düzenin yansımaları olduğunu düşünmektedir.

Ressam “Enerji parçalarının havada hızla hareket ve akış halinde olduğunu, dalgalandığını hayal ediyorum.” diyor ve ekliyor: “Enerjinin belli bir hareketle dönerek formlara, cisimlere, maddeye, suya, havaya dönüştüğünü düşünüyorum ve resimlerimde de bu hareketleri yakalamaya, biçimlendirmeye çalışıyorum. Sanki hareketin anlık bir görüntüsünü yakalıyorum ve donduruyorum.” diyor.

Maddenin özü, Hareket, Değişkenlik, Akışkanlık, Oluşum, Evren, Düzeninin Oluşumu, Doğada Tekrarlanan Formlar, Döngü gibi kavramlar Birce Yıldız’ın resimlerinin genel problematiğidir. 2008 yılında Ziraat Bankası tünel Sanat Galerisindeki kişisel sergisiyle başlayan “Evren Üzerine Doğaçlamalar” serisi, 2010 yılında “Mistik Doğaçlamalar” adını verdiği sergisinde şekillenerek, “Arayış” temasını verdiği yeni kişisel sergisiyle, yeni yorumlarla olgunlaşıyor.

“Evren sürekli oluşum halindedir. Mekanın, nesnelerin, zamanın, tinin birlikte vuku bulduğu bir gerçeklik yaratır bizlere. Ve Bizler, evrenin sadece anlık yansımalarını yaşarız. Etrafımızda gördüğümüz herşey bizim şu anki gerçekliğimizi yaratır. Sürekli bir döngü içinde tekrar dağılır ve biçimlenir.”

Birce Yıldız, 1979 yılında İstanbul’da doğdu. 1998 yılında İtalyan Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümüne girdi. 2003 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümünde Yüksek Lisans programına girdi. 2006’da “Soyut Resmin Düşünsel Dayanakları” adlı tez çalışması ile mezun oldu. Halen resim çalışmalarına İstanbul’da kendi atölyesinde devam etmektedir. Yurtiçi ve yurdışında çeşitli koleksiyonlarda çalışmaları bulunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT