Boş Laf - Kalam Faregh - Empty Speech

Tarihler: 26 Kasım 2008 Çarşamba ~ 10 Ocak 2009 Cumartesi

Yer: Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri

Adres: Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri, Bankalar Caddesi No: 2 Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 292 49 39 / 1508

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 26, 2008 ~ Oca 10, 2009
Boş Laf - Kalam Faregh - Empty Speech

Kasa Galeri 26 Kasım – 10 Ocak tarihleri arasında, sanatsal çalışmalarını Lübnan’da sürdüren sanatçılar Ayman Baalbaki, Tagreed Darghouth ve Omar Fakhoury’nin eserlerini sunuyor.

‘Ben 20 yılı aşkın süredir savaşla yaşamış ve savaş dışında söz edecek bir şeyi olmayan bir sanatçı ve yazar kuşağının parçasıyım’ diyen Ayman Baalbaki çağdaş Lübnan sanatının ele aldığı en temel meseleyi ortaya koyuyor. Resimleri ve sergiye ismini veren ‘Kalam Faregh’ enstalasyonunda da yıkım ve bitimsiz görünen kargaşa üzerine düşündürüyor. Lübnan’daki sanat üretimi uluslararası ilgiyi 1980lerin sonundan itibaren çoklukla fotoğraf ve video işleriyle bulmuştu.
Sergide video sanatçısı Omar Fakhoury Lübnan lirasının dramatik yükseliş ve düşüşlerini konu alan videosunu sunarken, Tagreed Darghouth resimlerinde Lübnan’da kadın olma durumu ve şehirli kadının estetik değişimleri üzerine düşünüyor.

Ayman Baalbaki 1975, Odeissé, Lubnan. Beyrut’da yaşıyor. 1998’te Beyrut Lübnan Üniversitesi Resim ve Heykel bölümünden mezun olduktan sonra, yüksek lisans ve doktora çalişmalarını Paris’te “Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs” ve Paris VIII’de sürdürdü. Paris ve Beyrut’ta bir çok grup sergisinde yer aldı. Beşinci kişisel sergisini 2008’de "Tranfigurations Apocalyptiques" adıyla Beyrut, Agial Gallery’de açtı.

Tagreed Darghouth 1979, Saida, Lübnan. Beyrut’da yaşıyor. 2000’de Beyrut Lübnan Üniversitesinden mezun oldu. 2003’te Paris “Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs” de mekansal sanat üzerine çalışmalarını tamamladı. Lübnan, Ürdün, Fransa ve Arjantin’de karma sergilere katıldı. 2004’ten bu yana eserlerini Beyrut’ta dört kişisel sergiyle sundu.

Omar Fakhoury Beit Chabab’da yaşıyor. 2002-2004 arasında Paris I ve Paris VIII üniversitelerinde sanat eğitimini tamamladı. 2006’dan bu yana University of Holy Spirit in Kaslik, Institut National des Beaux Arts II, Lübnan Üniversitesi’nde video sanat, multimedya, animasyon dersleri veriyor. Le Tarmac (Parc de la villette), Paris `de ve Goethe Institute (German Cultural Centre), Beyrut’da kişisel sergilerinin yanında, Paris,Amsterdam, Milano ve Beyrut’ta grup sergilerine katıldı.
kasagaleri@sabanciuniv.edu.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT