Burçin Ayabe, Hülya Küpçüoğlu ve Sevincy DİŞİ SANAT

Tarihler: 14 Şubat 2012 Salı ~ 11 Mart 2012 Pazar

Yer: Piramid Sanat

Adres: Feridiye Cad. No: 23 – 25 Taksim - Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 297 31 15 - 20 - 21

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 14, 2012 ~ Mar 11, 2012

Piramid Sanat, 3 kadın sanatçı; Burçin Ayabe, Hülya Küpçüoğlu ve Sevincy’yi “Dişi Sanat” isimli sergi ile bir araya getiriyor…

“İşlerim kişiliğimin ve seçimlerimin izlerini taşır.” diyen Burçin Ayabe, model olarak kendi bedeninden, kavram olarak da hayat tecrübelerinden besleniyor. Aslında hepsi birer otoportre olan bu resimler ayrıntıları verilmeyen bir öykünün ipuçlarını içeriyor ve zamansızlaştırma ve mekansızlaştırma ile yalınlaştırılıp tek başına bırakılmış, fiziksel ya da duygu durum yönünden var olan olgulara dikkat çekiyor.

Hülya Küpçüoğlu, son yıllarda Marcel Duchamp’tan beri kullanılan ve pop sanatı da etkilediği bilinen hazır nesne kavramından yola çıkarak hazırladığı işlerine devam ediyor… Bu kez sanatçı, geçmişte Pera Oteli’nde kaldığı belirtilen ünlülerin yanı sıra, günümüz popüler dünyasına ait isimlerin portrelerini de bir arada sunuyor…

Genel olarak çeşitli endüstriyel materyalleri kendi tekniğiyle bir araya getirerek, yaşamdaki fiziksel benzerliklerin popüler kültür üzerindeki etkisini araştıran Sevincy, Çağdaş dünyanın bakış açısı ve doğal estetiği yansıtma çabasıyla yarattığı işlerinde, maddi dünyadan ve sıkıcı spesifik temalardan kaçışı vurgulamaya çalışıyor.

“Dişi Sanat” 11 Mart 2012 tarihine kadar Piramid Sanat’ta izlenebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT