Burcu Pelvanoğlu - Kaotik Metamorfoz

Tarihler: 29 Nisan 2010 Perşembe ~ 04 Eylül 2010 Cumartesi

Yer: Proje4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi

Adres: Meydan Sokak Beybi Giz Plaza B Blok 34398 Maslak İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 290 25 25

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 29, 2010 ~ Eyl 4, 2010

2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen Istanbul, kültürel mirası ve tarihi dokusunun zenginliğinden güç alarak hızlı bir tempoyla ileriye dönük yaşamakta ve bu cazibeli yapısını sanata da yansıtmaktadır. Proje4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi 2010 senesinin kültür etkinliklerini çeşitlendiren projelere ev sahipliği yapmaktadır; 29 Nisan - 04 Eylül 2010 tarihleri arasında proje odalarında genç küratör Burcu Pelvanoğlu’nu ağırlayacaktır.

Şehrin tarihsel ve çağdaş yapısına bir gönderme yaparcasına Burcu Pelvanoğlu ‘Kaotik Metamorfoz” adlı sergisiyle sanatın değişimini irdeliyor. Kentin temel dinamiği olan güncel sanat, tıpkı kentin kendisi gibi hızla dönüşüyor. Gecekonduların, üniversitelerin, plazaların kalbinin bir arada attığı Maslak bölgesinde bulunan çağdaş sanat müzesinin etrafına yaydığı enerjiyi sanat dünyasının değişim ve dönüşümüyle bir tutuyor. Can Aytekin, Elif Çelebi, Çınar Eslek, Murat Germen, Genco Gülan, Gözde İlkin, Bahar Oganer, İrfan Önürmen, Ferhat Özgür ve Ekin Saçlıoğlu’nun işleri, sanatın geçirdiği dönüşümle, Maslak bölgesinin kendi içinde yaşadığı dönüşümü birleştiriyor. Fotoğraf, video, tuval, yerleştirme gibi farklı tekniklerdeki işlerden bazıları sergiye ayrılan mezzaninden dış mekâna taşarak müzenin sınırlarını da bu serginin bir parçası yapıyor.

Proje4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nin Türk ve yabancı ustaların bir arada yer aldığı daimi koleksiyon sergisi de aynı zamanda izleyicilere açık olacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT