Burhan Doğançay Özgün Baskı Sergisi

Tarihler: 06 Mart 2014 Perşembe ~ 20 Nisan 2014 Pazar

Yer: Nar Art Sanat Galerisi

Adres: Burhaniye Mah. Beybostanı Sok. No:41 A Blok Zemin Kat Beylerbeyi Üsküdar İstanbul

Telefon: 0216 557 72 07 - 0216 557 75 93

Web: http://http://www.narart.com.tr/

E Posta: info@narart.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 6, 2014 ~ Nis 20, 2014

1929 yılında doğan ve Çağdaş Türk Resmi’nin en önemli isimlerinden biri olan Burhan Doğançay 6 Mart 2014 tarihinde Nar Art Sanat Galerisi'nde başlayacak ve 20 Nisan'a dek devam edecek "Burhan Doğançay Özgün Baskı” sergisi ile sanatseverlerle buluşacak.

Resimlerinin yanı sıra fotoğraflarıyla da Türk Sanatı’nın önemli isimlerinden biri olan Doğançay, Kasım 2009'da, yaptığı tablolardan "Mavi Senfoni", Yıldız Holding yöneticisi Murat Ülker tarafından, İstanbul'da yapılan bir açık artırmada 2.2 milyon TL'ye satın alınınca "Yaşayan en pahalı Türk ressam" olarak anılmaya başlanmıştı.

Açılışı 6 Mart 2014 Perşembe akşamı saat 18.00’de aile üyeleri, dostları ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen “Burhan Doğançay Özgün Baskı” sergisi 20 Nisan 2014 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Nar Art Sanat Galerisi Sahibi Selmin Özbudak “Çağdaş Türk Resmi’nin en önemli isimlerinden biri olmasının yanı sıra bir aile ferdimiz olarak da kendisini özlemle anıyoruz. Kendisinin özel koleksiyonlardan derlenen ve sanatçının neredeyse tüm dönemlerine ışık tutan 16 resminin baskı belgeleri ve orijinal bir resminin sevenleriyle buluşacağı bu sergimizi kendisinin ölüm yıldönümünde açmayı çok arzu etmiştik, ancak aile yakınlarının sağlık problemleri nedeni ile o tarihlerde mümkün olamadığı için erteledik ve 6 mart Perşembe günü bu özel serginin açılışını yapmaya karar verdik.” şeklinde bir açıklama yaptı.

15 Ocak 2013 tarihinde İstanbul’da vefat eden Doğançay Sanat eğitimini ilk olarak babası Adil Doğançay’dan ve tanınmış ressam Arif Kaptan’dan aldı. Babasının teşvikiyle başlayan resim çalışmaları, Ankara Üniversitesi’nde aldığı hukuk eğitiminin ve 1955’te Paris’te bitirdiği ekonomi doktorasının önüne geçerek sanat serüveninin başlangıcı oldu. Bir yandan akademik eğitimi devam ederken, diğer yandan resim çalışmalarını hiç aksatmadan sürdürdü.

“Burhan Doğançay’ın Özgün Baskı” sergisi, 6 Mart - 20 Nisan tarihleri arasında her gün Beylerbeyi Nar Art Sanat Galerisi’nde 10.00-19.00 arası görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT