Çağdaş İran Afişleri Sergisi

Tarihler: 05 Nisan 2010 Pazartesi ~ 28 Mayıs 2010 Cuma 5 Nisan- 28 Mayıs 2010

Yer: Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Adres: Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Acıbadem Kampüsü Acıbadem İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 5, 2010 ~ May 28, 2010

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 5 Nisan – 28 Mayıs 2010 tarihleri arasında, küratörlüğünü Majid Abbasi’nin gerçekleştirdiği Persianissimo - Çağdaş İran Afişleri Sergisine ev sahipliği yapıyor.

Çağdaş İran grafik tasarımının izlenebildiği en kapsamlı sergilerden biri olan Persianissimo, İran afiş tasarımlarıyla ilgili bugüne kadar Türkiye’de gerçekleşen en büyük sergi olma özelliğini taşıyor.

Persianissimo Sergisi, Pers sanatına dayanan imge ve tipografi yaklaşımıyla grafik tasarım dünyasında özgün bir konuma sahip olan İran afiş tasarımının çağdaş bir özetini sunuyor.

28 İran’lı yeni nesil grafik tasarımcının afişlerinden oluşan sergi ilk olarak 16. Colorado Uluslararası Davetli Afiş Sergisi kapsamında Colorado Devlet Üniversitesi’nde, daha sonra Fort Collins Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde sergilendi.Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bu önemli sergiyi Türkiye’ye getirerek izleyicileri farklı grafik tasarım kültürleri hakkında bilgilendirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda eğitim niteliği taşıyan sergiler ile amacın, öğrencileri olduğu kadar toplumu da eğitmek olduğunu vurgulayan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen, Majid Abbasi’nin bizzat açılışını yapacağı serginin 28 Mayıs 2010 tarihine kadar süreceğini ve benzeri etkinliklerin farklı ülke ve eğitim kurumlarıyla devam edeceğini de ayrıca belirtmektedir.

Açılış günü 14.00 - 16.30 saatlerinde, Fakülte Konferans Salonunda Majid Abbasi tarafından “Özgünlük ve Günümüzde Grafik Tasarım” başlıklı bir sunum yapılacaktır. Ayrıca, "Persianissimo" Tasarım sergisinin beraberinde, Fakülte Bölümlerinin sergileri açılarak izleyicilere sunulacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT