Can-ı Eda Tezhip Suluboya Karması Ortak Sergisi

Tarihler: 01 Mart 2012 Perşembe ~ 08 Mart 2012 Perşembe

Yer: Büyük Kulüp Sergi Salonu

Adres: Cemil Topuz Cad. No: 42 Çiftehavuzlar Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 302 42 72

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 1, 2012 ~ Mar 8, 2012

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Mimar Can Ersal'ın mimari alt yapıya dayanarak ürettiği suluboya eserler, Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatı Tezhip Bölümü'nden mezun Müzehhibe Eda Şahan'ın tezhipleriyle birleşti. Serginin ve tekniğinin adı olan "Can-ı Eda" bu ikilinin aynı eserde ortaklaşa gerçekleştirdikleri çalışmalarından doğdu.

Sanatçılar bu anlamda ilk defa yapılan bir türe imza atmaktadır. Klasik sanatlarımızdan olan tezhip arada suluboyanın içine dahil olmakta, bazen kenarını süslemektedir.

Bu ekip çalışması batı sanatının içinden gelen ve konusu itibariyle çiçek, bitki, peysaj, mimari öğelerin kullanıldığı suluboyalarla, yine bitkisel ve hayvansal motiflerin stilize edilmesinden ortaya çıkan tezhibin ortak kesişme alanlarında buluşmasından ortaya çıkmıştır.

Suluboya ve tezhibin birarada kullanılmasıyla teknik itibariyle oldukça zengin bir altyapı doğmuştur. Suluboyaya eşlik eden füzen, kurşun kalem, yeryer yağlı pastel ve taş boyanın tezhibin ana malzemesi olan 24 ayar altın, elyapımı kağıtlar ve doğal boyalarla biraraya gelince ayrı bir renklilik oluşturmuştur. Kullanılan bu farklı teknik "Karma" diye adlandırılmıştır.

Bu anlamda ilk defa uygulanan, özenle oluşturulmuş nadide parçaların yer aldığı bu sergi sanata ve sanatçıya destek veren ve yaptığı binaları birer sanat eseri gibi görüp üreten KARASU İNŞAAT'ın sponsorluğunda gerçekleştirilecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT