Can Moralı Resim Sergisi

Tarihler: 01 Ekim 2009 Perşembe ~ 31 Ekim 2009 Cumartesi

Yer: Odakule Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Cad.142/1 Odakule BEYOĞLU İstanbul

Telefon: 0212 218 03 37

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 1, 2009 ~ Eki 31, 2009
İSO-Odakule Sanat Galerisi

1 EKİM – 31 EKİM 2009 tarihleri arasında, Bayan CAN MORALI ’ nın Kişisel Resim Sergisini konuk ediyor. İstanbul doğumlu sanatçı İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Resim Bölümü, Adnan Çoker Atölyesinden 1982 yılında mezun oldu. İlk sergisininin ardından uzun süre sanat çevresinden uzak ve sessiz kalan Can Moralı, her değerli sanatçı gibi anlatmak istediklerini yıllarca içinde biriktirmiş, yetiştirmiş, son beş yıldır ise sürekli üretiyor ve sergiliyor.

Sanatçı kendi zengin, mutlu, huzurlu, dengeli iç dünyasını içinde bulunduğu doğanın renk, ışık, gölge, leke ve derinliği ile harmanlıyor, özgün çağdaş üslubu, renkleri ve ustaca inşa ettiği kurgu ile izleyiciye aktarıyor. 2009 sergisindeki resimlerinde yine insanı, olgunluğu, yalınlığın, sadeliğin gücünü algılıyoruz.

Sanatçının çağdaş soyut resmin bildiğimiz ögelerini taşıyan resimlerinde herhangibir sanat ekolüne bağlılık kaygısının olmadığı belli oluyor. Zaten her sanat eserinin bir yapısı, soyut yanı olduğu, doğada var olan canlıların oyuncu olarak sanatçının kurguladığı sahnede yer alacağı, insanın iç dünyasının dışa vurum mücadelesinin renklerle, lekelerle, ışıkla anlatılacağı bir sır değil.

Güzel olanı, peşin yapıştırılmış bir etiketle ve yakıştırma-kategorileme olmadan sanatçı-sanat eseri ve sanat izleyicisinin aynı çizgide buluşabilmesi, Can Moralı bunu başarıyor.

İzleyenin, resimde var olan insanların yanına, gidesi geliyor, kanatlanıp harika renk tonlarıyla davetkâr eşsiz manzaranın içine, giresi geliyor.

Bu tür resimlerin isimleri olmasına gerek yok, isimler bir süre sonra izleyicinin dilinin ucuna kendiliğinden gelir, işte o an izleyicinin gördüklerinin arkasında saklı olana ulaştığı, resimdeki saklı şiiri duyduğu, zamanın durduğu, izleyicinin estetiği içinde hissettiği, sanatçının izleyici ile el ele tutuştuğu ve birlikte yürümeye başladıkları andır ve bu da usta sanatçının tasvir gücünün göstergesidir.

Sanat eserleri biz izleyenleri sadece galeri duvarında değil, taşındığı her yeni duvarda, ona her yeni bakışımızda daha da derinden etkiler, heyecanlandırır, insana, doğaya, yaşananlara farklı bakmamızı sağlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT