Canan Aydoğan - Sesleri Arayış

Tarihler: 05 Aralık 2011 Pazartesi ~ 15 Aralık 2011 Perşembe

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Adres: Haldun Taner Sok. No: 11 Kadıköy İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 386 29 49

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 5, 2011 ~ Ara 15, 2011

Canan Aydoğan tarafından hazırlanan “ SESLERİ ARAYIŞ” konulu resim sergisi 5 - 15 Aralık 2011 tarihleri arasında Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde izleyecisi ile buluşacak. Trabzonda doğan Canan Aydogan, Lüleburgaz lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul’da İktisat ve pedegoji eğitimini tamamladı.

Çalışmalarında cesur ve kendi dünyasının renklerini kullanan sanatçının resimleri empresyonizmi simgelemektedir. Eserlerinde düşünsel gelişimi yansıtma eğiliminde olan sanatçı, dışa vurumcu fırça darbeleriyle insanları, kenti, gizli yüzleri iç dünya gerçekliğini yansıtmaktadır.

Portrelerin betimleyici değil temsili işlevini öne çıkaran bir anlatıma dönüştüren Aydoğan’ın eserlerindeki kimliksiz yüzler sanatçı duyarlılığının dağınık halinin kadına yansıtılan ve tanımsız bırakılan portreleridir. Belirgin bir şekle bürünmeyen portreler, dengelerin kırıldığı noktada beklenti ve düşe dönmektedir.

Sanatı her alanda yaşam çizgisi haline getiren sanatçı kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir. AKBANK SANAT Merkezi’nde Organizasyon Yöneticisi olarak görevini sürdüren Aydoğan’ın resim çalışmalarındaki sezgisel ve özgür ruhu, sanatın her alanında gerçekleştirdiği projelere de yansımaktadır. Karma ve grup olmak üzere birçok sergiye katılan sanatçı daha sonra yapmış olduğu sergilerde özel projelere yer verdi.

Bunların içinde,
1999 Akbank Bebek Sanat galerisi Kişisel resim sergisi
2001 Akbank- Cinnah sanat galerisi kişisel resim sergisi
2004 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Galerisi kişisel resim sergisi
2007 İstanbul Özel Saint Benoit Fransız Lisesi Sanat Galerisi (Kişisel Sergi)
2007-2011 - Özel Proje Sergileri (Yurtiçi-Yurtdışı) yer almaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT