Canan Tolon `Glitch`

Tarihler: 10 Ekim 2008 Cuma ~ 08 Kasım 2008 Cumartesi

Yer: Galeri Nev

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No: 163 Kat: 5 D: 18 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 15 25 - www.galerinevistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 10, 2008 ~ Kas 8, 2008
Galeri Nev 2008-2009 sergi sezonunu Canan Tolon’un “Glitch” dizisi ile açıyor.
Canan Tolon üç seneyi aşkın bir süredir üzerinde çalıştığı ve 2008 Haziran ayında San Francisco`da Paule Anglim Gallery`de sergilediği "Glitch" adını verdiği dizisini, 10 Ekim 2008 tarihinden itibaren Galeri Nev’de Mısır Apartmanı’nda sergileyecek.

Sanatçının, yıllardır konuları arasında olan endüstriyel peyzajlar, mimari yüzeyler ve mimari çizim soyutlamalarının yeni bir teknik ve üslupla devamı sayılabilecek bu çalışmaları, bugüne kadar yaptıklarının üstüste katmanlaşmış halleri niteliğinde de yorumlanabilir

Canan Tolon “Glitch” dizisi ile ilgili şunları söylüyor:
“2005 yılında “Tıkırında Herşey” dizisinden sonra hazırladığım bu kişisel sergimin daha önceki çalışmalarıma benzer tarafları var, ancak bu dizideki yapıtlarımın farklı tarafı birden çok odak notkasının çakıştığı, renkli görüntü katmanlarına sahip olmaları. Bu görüntü katmanları üstüste çakıştıkça yeni görüntüler ortaya çıkıyor. Amacım, birbirini silen katmanların yeni görüntüler yaratması ve herkesin gözünde farklı şeylerin oluşması. Aslında kübizmin tersi gibi... Yani bir nesnenin birçok açıdan görüntülenmesinden ziyade, birçok görüntünün, fazla bilgi ve ayrıntıdan dolayı, birbirini iptal ederek, neredeyse hafızada kalıcı birşey bırakamayacak kadar silik resimler oluşturmalarını sağlamak... Bu, tabii, dünyadaki olayları herkesin farklı görüşü ile, ve insanları etkisiz, fikirlerini de geçersiz hale getiren bilgi fazlalıkları ile de ilgili… Bakıyoruz ama hiçbir şey görmüyoruz. Birşey göremediğimiz için de karşımızdaki hiçbir şey ifade etmiyor. Sonra birden bir şekil seçmeye başlıyoruz, ancak o şekli gördüğümüz için başka hiçbir şey göremiyoruz; yani görmeden yapamıyoruz. O şekil hep orada ve baskın, çünkü birşeyler hatırlatıyor. Bir süre sonra birden başka bir şekil göze iliştiğinde, ilk gördüğümüz şekil ile çakışıyor, çelişiyor. Birini görünce ötekini göremiyoruz, ikisini birden görmeye çalışıyoruz ama bu kez bir üçüncü şekil beliriyor. Resmi bir bütün olarak görmek ve dolayısıyla hatırlamak da imkansız, çünkü "önce" ile "şimdi" gördüğümüz şeyler farklı. Bir anda gözümüz fikir değiştirmiş oluyor. Çakışan haberlerden aldığımız bilgilerle fikir oluşturmak, aklımızda birşey tutmak, ve onu hatırlamak mümkün olmuyor. Bugün dünyada gördüklerimizden beynimizde bir “glitch”, bir geçici tutukluk halini yansıtan fikirler oluşturuyoruz... Gözümüze takılan fikirler gibi."

Canan Tolon’un “Glitch” – “Tutukluluk Hali” sergisi 8 Kasım 2008 tarihine izlenebilir. Galeri Nev Pazar ve Pazartesi hariç her gün saat 11:00 – 18:30 saatleri arasında açıktır.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT