Canan Tolon Sergisi

Tarihler: 17 Eylül 2011 Cumartesi ~ 22 Ekim 2011 Cumartesi

Yer: İstanbul Galeri Nev

Adres: İstiklal Cad. Misir Apt. No:163 Kat: 4 D: 23 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 15 25

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 17, 2011 ~ Eki 22, 2011

Canan Tolon “Reflex” adını verdiği dizisiyle İstanbul Galeri Nev’de 9. kişisel sergisini açıyor. Galeri Nev’deki ilk sergisini 20 yıl önce 1991’de açan Tolon “Baskı”, “Kaza Eseri”, “Körü Körüne”, “Tıkırında Herşey”, “Glitch” gibi adlar verdiği dizilerine 2011 yılında gerçekleştirdiği yeni dizisini ekliyor.

Ahşap üzerine yağlıboya tekniği ile gerçekleştirilen yeni dizi aslında Canan Tolon’un 20 yılı aşkındır geliştirdiği izleğin, içeriğin bir devamı. Bu dizide gördüğümüz imgeler ve izleri sanatçının kariyerinin başından beri sürdüregeldiği bütün çalışmalarında hissetmek mümkün.

“Glitch” ve ardından “Break-in” adını verdiği eserlerden sonra gerçekleştirdiği “Reflex” resimleri, aslında başı ve sonu belli olan bir dizi gibi algılanmaması gereken, tüm Tolon dünyasını içeren yeni bir pencere.

“Reflex” dizisi, kelimenin de içerdiği “yansıma”, “akis”, “elinde olmayarak vukubulan”, “yansımış şekil”, “bükme”, “geriye çekilme”, “dengeleme”, gibi çağrışımlara ve okumalara açık. Tolon’un neredeyse tüm yerleştirme ve eserlerinde bir şekilde görmeye alıştığımız bu çağrışımlar bu kez “Reflex” resimlerinin omurgasını oluşturuyor.

Yeni dizisi için Canan Tolon ise şöyle diyor: "Bu dizi tekrar üzerine kurulu. Bir hareket kas ve göz belleğini kullanarak tekrarlanan bir an, bir “zaman” oluştururken, aynı zamanda bir düşünceyi de yaratır. Bir söz, bir hareket, bir imge, fazlasıyla tekrarlandığında anlamı tükenir ve aynı zamanda da bir şekil, bir kalıp oluşturur. Ayna sonsuz hissini verdiği gibi, statik imgeler sıralandığında bir film kurdelesindeki gibi bize hareket, hatta bir ilerleme hissi verir. Fakat o hareket sadece hayalde gerçekleşir. Siyah-beyaz bir resim ise, gerçeğe tanıklık etmiş bir bakışın yansıtması gibi gözükür. Renksiz bir dünya mümkün değilse, gözümüze neden daha inandırıcı, daha yaşanmış ve daha yakın gelir? Referansları tekrarlananda ararsak, dengemizi korumak ve kontrolümüzü kaybetmemek için yaptığımız hamlelere nasıl mani olabiliriz ki?"

Canan Tolon, 1976’da Edinburg Napier ÜNiversitesinden, 1980’de Londra Middlesex Üniversitesi ve Architectural Association’dan tasarım diploması aldı. 1983 yılında University of California Berkeley’de mimarlık yüksek lisansını tamamladı. 1984’te Berkeley’de açılan ilk kişisel sergisinin ardından İstanbul, Ankara, New York, Şikago, San Francisco, Berlin, Kopenhag, Viyana ve Paris’de eserlerini sergiledi.

Canan Tolon’un “Reflex” sergisi 17 Eylül – 22 Ekim tarihleri arasında İstanbul Galeri Nev’de izlenebilir. İstanbul Galeri Nev Pazar-Pazartesi hariç her gün 11:00-18:30 arası açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT