Canın Cennete - Go To Heaven

Tarihler: 27 Mart 2010 Cumartesi ~ 15 Nisan 2010 Perşembe Haftanın her günü 10.00 - 21.00 saatleri arasında açıktır.

Yer: Hush Gallery

Adres: Caferağa Mah. Miralay Nazım Sok. No: 20 Moda Kadıköy İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 330 91 88

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 27, 2010 ~ Nis 15, 2010

CANIN CENNETE // GO TO HEAVEN
Can Eskinazi
Etem Şahin

27 Mart - 15 Nisan 2010

“Nbr Selen iimisin? Koptuk valla hiç görüşmüyoz artık…” - Facebook’tan, Anonim

Etem Şahin ve Can Eskinazi anaokulunu beraber okudular ve uzun süre birbirlerinden haber alamadılar. Tamamen kopmanın eşiğine gelmişlerdi ki, Haneke’nin ‘Tesadüfi bir Kronolojinin 71 Parçası"nda karşılaştılar ve çok iyi anlaştılar. Yine uzun süre görüşmediler, fakat sonra bir konserde karşılaşıp, tekrar iyi anlaştılar. Sonra araya Facebook girince, gizlice birbirlerini takip ettiler ve üçüncü buluşmalarında Etem Can’a bir sergi önerisi getirdi. Kültür-sanat ortamlarında rastlantılarla filizlenen ilişkilerini, içinde bol bol rastlantı bulunan bir kültür-sanat etkinliği yaparak taçlandırmaya karar verdiler.

Can’ın Cennet’e böyle kişisel bir noktadan çıkılarak hazırlandı. Can Eskinazi Facebook’tan, haber sitelerinden, korsan forumlardan bulduğu bazı cümleleri, resimleri akrilik, ışıklı pano ve video gibi farklı yollarla sergilerken, Etem Şahin restoran tabelalarından çaldığı rakamları, etrafında kulağına çalınan bazı sözleri çantasına koyup sergi mekanına taşımaya karar verdi.

Bu ‘bulunmuş’lukların yanında, iki sanatçı sergi için iki farklı video hazırladılar. Can Eskinazi’nin ‘Nuri’yle arkadaş oldunuz’ adlı videosu, Facebook’ta kız peşinde koşan bir oğlanın portresini çizerken, çağımız insanının internet ve bilgisayar teknolojisi ile kurmuş olduğu yeni ilişkiyi anlamaya çalışıyor. ‘İşim Fotoğrafçılık, Hobim Hukuk’ videosunda, Etem Şahin ‘şehirli’ ve ‘kültürlü’ olmak durumunu –ve hatta kültür başkentinde bir vatandaş olma durumunu- absürt bir senaryo içine yerleştirerek yeniden değerlendiriyor. Diğer işlerin anlık doğalarının aksine bu videoların planlanmış ve düşünülmüş halleri sanatçıların sergiye getirdikleri iki farklı yorum olarak, rastlantı, arkadaşlık, iletişim, teknoloji, kent, kültür ve sanat kavramlarına da farklı açılımlar getiriyor.

Sanatçılar Hakkında:
Can Eskinazi: 1986’da İzmir’de doğdu. Bard College’da sinema eğitimini tamamladıktan sonra New York’ta yaşadı. Şimdilerde İstanbul’da askere gitmeyi bekleyen Can’ın, Fatih Özgüven’in aynı adlı öyküsünden uyarladığı ‘The Phantom Behind’ isimli bir kısa filmi ve WUFI grubunun "Le Titre" şarkısına çektiği bir klibi bulunuyor. Ayrıca 2007 yılından beri düzenli olarak katkıda bulunduğu Altyazı Sinema Dergisi’nde sinema üzerine yazmaya devam ediyor.

Etem Şahin: 1986 yılında İzmir`de doğdu, çocukluk ve ilk gençlik yılları bu kentte geçti, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir Saint Joseph lisesinde gördü. 2004 yılında K2 sanatçı inisiyatifine katılarak fotoğraf ve video çalışmalarına başladı. K2 bünyesinde grup sergilerine katıldı. 2005 yılında Bordeaux 3 Michel de Montaigne Üniversitesinin tiyatro ve sinema, Sahne sanatları bölümüne kabul edildi. Ertesi yıl Paris 3 Sorbonne Nouvelle Üniversitesi Sinema ve Görsel Sanatlar Bölümüne kayıt oldu. 2009 yılının yarı döneminde mezun oldu. Öğrencilik hayatı boyunca çeşitli orta ve kısa metrajlı filmler yaptı. 2008 yılında belgeselci Marie Béchaux ile bir sanatçı kolektifi kurdu. Kolektif çeşitli sanat kurumlarında "Vernissage Movie" ve "Faire" gibi deneysel video performansları sergiledi. 2009 yılı baharında kurulan Collectif Sous-Groupe isimli bir sanatçı inisiyatifinde bağımsız küratör olarak performanslar düzenledi. Halen Panthéon Sorbonne Üniversitesinde « Yeni Medyalar ve Sanat » bölümü kürsüsünde « Sinemanın Yeni Müzeolojisi » başlıklı araştırma tezini yazıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT