Cansen Ercan, 27. Kişisel Sergisini Harmony Sanat Galerisi’nde Açıyor!

Tarihler: 14 Kasım 2009 Cumartesi ~ 13 Aralık 2009 Pazar 14 Kasım-13 Aralık 2009

Yer: Harmony Sanat Galerisi

Adres: Harmony Sanat Galerisi, İcadiye Cad. No: 42-A Kuzguncuk-Üsküdar İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 553 21 67

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 14, 2009 ~ Ara 13, 2009
Kuzguncuk’taki Harmony Sanat Galerisi, Cansen Ercan’ın 27. kişisel resim sergisine ev sahipliği yapıyor. 14 Kasım – 13 Aralık tarihleri arasında gezilebilecek sergide Ercan, ödünsüz üslubunu ve tartışmasız ustalığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Harmony Sanat Galerisi, 2009 – 2010 sergi mevsiminin ikinci konuğu olarak ressam Cansen Ercan’ı ağırlıyor. Sanatçının 27. kişisel sergisi, 14 Kasım – 13 Aralık tarihleri arasında Harmony Sanat Galerisi’nde kapılarını açıyor. Cansen Ercan’ın ödünsüz üslubunu ve tartışmasız ustalığını bir kez daha sanatseverlerle buluşturan sergide yer alan eserler duyarlık yüklü bir atmosfer yaratıyor.

Cansen Ercan, konuyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getiriyor: “Resmim her zaman dış gerçekliği bozuyor, yüzeyi bölüyor, yeniden düzenliyor. Ortaya koyduğum, nesnel olanla çatışan kurgunun gerisinde kişisel tanıklığımın suretidir… Desen kendi başına bir ‘tamamlılık’ olarak ele alındığında sanatçının en yalın, en taze ve ellenmemiş yanıdır; gündelik yaşamı içinde anlamını bulan subjektif damarıdır. Öznel olanın nesnel olanla çatışmasının sonucunda ortaya çıkan kurgunun gerisinde ressamın kişisel tanıklığı resmin inandırıcılığını omuzlar. Bir ressamın gözlemlerini biriktirme biçimi diğerlerinden farklıdır; ayıklayarak, ekleyerek, çoğaltarak, yeniden düzenleyerek biriktirir ve bir malzeme haline getirir. Bu birikim resimsel, plastik unsurların çevrelediği yüzey üzerinde resim halini alır. Bütün hesaplaşmam bahsettiğim bu resimsellik içinde ortaya koyduğum problemlerde ve o problemleri çözerken sunduğum önermelerdedir. Bu anlamda malzeme dile hizmet eder. Resimsel kaygıların, plastik değerlerin, resmin kendi iç kriterlerinin dışında edebiyata, şiire temel oluşturabilecek unsurları benim işlerimde aramak yanlış olur. Resimlerimde kullandığım unsurların her biri diğeri kadar önemlidir. Bazen odak, bir peyzajda bir açık lekeye denk gelebilir. Resmin yüzey üzerindeki kurgusuna bağlı olarak yer değiştirebilir. Pozitif ve negatif alanların dağılımı - yüzey üzerine yerleştirilme dinamiği - o resmin matematiğine aittir. Sanatın zeminini titrediği, yapılan çoğu şeyin sanat ortamına sorgusuzca sokulduğu ve destek gördüğü günümüz karmaşasının içinde sanat tarihinin nirengilerini referans alarak ona eklemlenmeye çalışmak ve evrensel sanatsal değerlere sahip kişiselliğe sahip çıkmak önemli benim için. Çalışmayı, devamlığı ve hızı önemsedim. Abartmaktan, aşırı duyarlılıktan çekindim; yerine yalınlığı, yoğunluğu ve azlığı koydum. Tercihim, izleyiciyle resmin kendi elemanları ve plastik değerler üzerinden ilişki kurulmasından yanadır.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT