Cemil Batur Gökçeer - En Yakın İhtimal

Tarihler: 08 Mayıs 2014 Perşembe ~ 14 Haziran 2014 Cumartesi

Yer: The Empire Project

Adres: Sıraselviler Cad. Kat 1 Daire:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 59 68

Web: http://http://www.theempireproject.com

E Posta: info@theempireproject.com

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr May 8, 2014 ~ Haz 14, 2014

Cemil Batur Gökçeer’in yeni sergisi “En Yakın İhtimal” 8 Mayıs -14 Haziran 2014 tarihleri arasında The Empire Project’te görülebilecek. Gökçeer bu sergide 2012 senesinden bu yana ve son dönemde farklı tekniklerle ürettiği işlere yer veriyor.

Sanatçının üretim süreci ve “En Yakın İhtimal” üzerine kendi sözleri ile; “Ürettiğim fotoğrafları sadece gösterdiği ile değil, fotoğrafın çekildiği ana farklı yönlerden bağlanmış duyguların ya da düşüncelerin tetiklemesiyle ortaya çıkan müdahalelerle meydana getirdim. Bu sayede fotoğrafın yüzeyinde, kimi anlar ve mekanlarla aramda oluşan etkileşimden doğan anlamsal yeni bir bağ ihtimalini arıyordum. Bu arayış; taşıdığı tamamlanmışlık iddiasıyla fotoğrafın bende yarattığı yabancılaşmayı aşmak ve bu sayede fotografik görüntüye karşı yeniden bir arzu duyabilmek için her defasında kaçınılmaz hale geliyordu. Görüntü, yüzeyde meydana gelen bu yeni katmanla iç içe girerek yeni bir varoluşu sezdirdiği anda benim için yaşamına başlıyordu.”

1981, Ankara doğumlu Cemil Batur Gökçeer Türk Kültür Vakfı aracılığı ile Reflections Masterclass'a ve ISSP'nin düzenlediği Borderlines Projesi'ne katıldı. 2012 yılında Joop Swart Masterclass of World Press Photo’da yer aldı. Karma sergilere katıldığı yapıtları, yerel olduğu kadar uluslararası yayın platformlarında da geniş yer buldu. 2012 yılında kurucularından olduğu Torun adlı bağımsız sanat alanında ilk kişisel sergisi Düğüm'ü gerçekleşti. 2014 yılında Amsterdam fotoğraf müzesi Foam’ın prestijli ödülü Paul Huf Award’a aday gösterilen Gökçeer, aynı zamanda British Journal of Photography tarafından yılın en önemli sanatçılarından biri olarak lanse edildi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

İnternet araştırmalarım ve çektiği fotografları gördüğümde farklı bir bakış acısına sahip ve yaptığı işe saygısı olan bir kişilim hissettim........
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT