Cevdet Kocaman – Yansımalar - Reflections

Tarihler: 03 Nisan 2013 Çarşamba ~ 17 Nisan 2013 Çarşamba

Yer: Galeri Espas

Adres: Hüsrev Gerede Cad. Fırın Sok. No:4/1 34365 Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 227 70 17

Faks: 0212 227 70 17

Web: http://http://www.galeriespas.com

E Posta: info@galeriespas.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 3, 2013 ~ Nis 17, 2013

Cevdet Kocaman 1951 yılında Edirne’de doğdu. 1972 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’nde eğitimini tamamladı ve on yıl avukatlık yaptı. İlkokul ve ortaokul dönemlerinden beri doğaya ve resime olan ilgisi, Kocaman’ın1975 yılında İstanbul GSA’si Yüksek Resim Bölümü’ne girmesine neden oldu. Sanat Eğitimini Danimarka Kraliyet Akademisi Grafik ve Desen Bölümünde 1986–1990 yılları arasında tamamladı. Kültür Bakanlığı Müşavirliği ve Kopenhag Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği görevlerinde bulundu.

Cevdet Kocaman resimlerinde dingin ve hareket etkisi yoğun olan bir ifade biçimi kullanmaktadır. Çalışmalarında renk skalasındaki renkleri ustaca kullanarak birbirinin içinde bir uyum ve denge oluşturmaktadır. Resimleri genellikle geometrik formlardan oluşmaktadır. Resimlerindeki güçlü etki, hakimiyet ve renk bilgisiyle farklı bir anlatım sunar.

Cevdet Kocaman, Post Modernizm ve sonrasındaki ideolojik ambiguite kaos karşısında, eklektik, Neo, Post , Remake espirilerin kakofonik ve polifonik platformu içinde , kendi içsel maceraları eşliğinde, Pastoral bir senfoniden yola çıkarak, İnsanoğlunun doğasının diyalektiğine aykırı duruşunun ve karşı savaşının karşısında, bizi doğanın ve varoluşun unutulmuş güzellikleriyle romantik bir maceraya davet ediyor… Cevdet Kocaman’ın ‘’Yansımalar’’ temalı çalışmalarının yer aldığı son dönem resimleri 3 Nisan-17 Nisan tarihleri arasında Pazar hariç her gün 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT