Ceylan Öztürk - Sözün Görüntüsü

Tarihler: 03 Haziran 2011 Cuma ~ 02 Temmuz 2011 Cumartesi

Yer: Daire

Adres: Boğazkesen Cad. No:65D Tophane 34433 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 52 59

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 3, 2011 ~ Tem 2, 2011

Ceylan Öztürk, “Sözün Görüntüsü” isimli ilk kişisel sergisi ile Daire`de izleyici ile buluşuyor.

Yazı dildeki anlamının dışında, taşıdığı imaj değeriyle de zihnimizde farklı algılama biçimleri yaratır. Sözcüğün imaj olarak kendisi, dildeki anlamını değiştirebilir, azaltabilir ya da tamamen farklı bir duyguya yol açabilir. Böylece söz, dil olarak aktardığı anlamdan çok, o anlama karşılık gelebilecek tipografik ve üç boyutlu imajlarla yeni bir anlam kazanır ve imajın görme ile yarattığı duygular, dilin kendisine dönüşür. Artık zihinde yer eden, sözün kişide yarattığı anlam dizgeleri değil, kelimenin kendi imajıdır.

Bu sergide yer alan üç boyutlu yazılar, tıpki sanatçı Ceylan Öztürk’ün “Ölüyorum” adlı çalışmasında olduğu gibi, görsellikleri vasıtasıyla içerdikleri anlamı tüm gerçekliğiyle gözler önüne seriyor. Kimi zaman da içimizde barındırdığımız ama ifade edemediğimiz duyguları anlatmanın aracı oluyor. Ya da sergide yer alan “Ketum” isimli yerleştirmesinde olduğu gibi kelimenin harf boşluklarında saklanmasıyla oluşan gizlilik durumu şaşırtıyor izleyeni. Sözcüklerin dil olarak zihinde oluşturdukları kavramlar, tipografinin yarattığı algı ile birleşiyor ve söz, görme ile ilgili bir bilgi haline gelirken, yazılar geçici imajlar olarak bilmenin araçları oluyor.

"Sözün Görüntüsü", 3 Haziran - 2 Temmuz 2011 tarihlerinde Salı-Cumartesi 11.00-19.00 arası Daire`de görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT