Chris Anderson, Capitolio Sergisiyle Fotoistanbul’da!

Tarihler: 17 Ekim 2014 Cuma ~ 18 Kasım 2014 Salı

Yer: Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 17, 2014 ~ Kas 18, 2014

Uluslararası fotoğraf ajansı Magnum Photos üyesi Chris Anderson; 17 Ekim – 18 Kasım tarihleri arasında Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde! Başarılı fotoğraf sanatçısı, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Fotoistanbul’da; Venezuela’nın başkenti, modern Caracas’ın baştan sona değişimini “Capitolio” sergisiyle fotoğraf severlere sunacak.

Magnum Photos’un üyesi ve New York Magazine’nin ilk misafir fotoğrafçısı olan Chris Anderson; Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde açacağı “Capitolio” sergisinde, aynı adlı kitabında yer alan fotoğraflarını milyonlarca kişiyle buluşturacak. Venezuela’nın başkenti, modern Caracas’ın baştan sona değişiminin sinematik yolculuğunu sunan “Capitolio” sergisi; genel huzursuzluğun baskısı altında altüst olan bir şehir ve bir ülkenin fotoğraflarından oluşuyor.

Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali; 50 sergi, 70 seminer ve panel, 6 ustayla sohbet, 5 gösteri gecesi, 80 fotoğraf gösterisi, 100’ü aşkın portfolyo değerlendirmesi, 8 atölye, kitap imza günleri ve yuvarlak masa tartışmaları ile fotoğrafı Beşiktaş’la ve tüm İstanbullularla buluşturmayı hedefliyor. 20’ye yakın yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak Fotoistanbul’da; Türkiye’den de 30’a yakın fotoğraf sanatçısı yer alacak. Bu yıl ilk kez Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Fotoistanbul; bir dünya metropolü olmasına rağmen düzenli bir fotoğraf festivali geleneği olmayan İstanbul’a bir festival armağan etmeyi de amaçlıyor.

Beşiktaş’ın meydanlarına kurulan festival, dev açık hava sergileri ile milyonlarca kişiyi fotoğraf sanatı etrafında buluşturacak. Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali aynı zamanda, “Şehirler ve Hikayeler” teması çerçevesinde, şehirlerin ve insanların hikayelerini, kentin ve kentlinin durumunu fotoğraflarla öyküleştirecek.

Onur kurulunu Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yanı sıra Ara Güler, Güler Ertan, Halim Kulaksız, Ozan Sağdıç ve Mehmet Bayhan’ın oluşturduğu Fotoistanbul’un genel sanat yönetmenliğini Gültekin Çizgen üstleniyor. Küratörlüğünü Attila Durak, Hüseyin Yılmaz ve Jason Eskenazi’nin üstlendiği Fotoistanbul 1.Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali’nin; koordinatörlüğünü Utku Kaynar, danışmanlığını ise Rıza Erdeğirmenci yürütüyor.>/p>

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT