Çınar Eslek - Keskinlikten Uzak

Tarihler: 10 Ocak 2013 Perşembe ~ 09 Şubat 2013 Cumartesi

Yer: Pi Artworks Galatasaray

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. 163/4 34430 Galatasaray Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 71 03

Faks: 0212 293 67 09

Web: http://http://www.piartworks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 10, 2013 ~ Şub 9, 2013

“Eslek’in son yıllardaki üretiminin ağırlık noktasını, beden ve mekân oluşturuyor. Sanatçı, bedene de mekâna da doğrudan yer vermeksizin bu iki kavrama işaret eden bir üretim sürecinin içerisinde yer alıyor.

Çınar Eslek’in Keskinlikten Uzak sergisini oluşturan son çalışmaları, akışkanlık, différance kavramları bağlamında değerlendirilmelidir. Eslek, akışkan bir malzeme/kavram olarak sütten yararlanarak ne mekânın kendisine ne sütün kendisine ne de bedenin kendisine dair bir ipucu vermeyerek bir anlamda kendi temsilinin izini sürüyor; bunu yaparken de, tıpkı önceki sergilerinde yaptığı gibi, zaman-mekân kavramları üzerine giderek bir anlamda kronotop (o zaman ve o mekânda) anlatılar oluşturuyor. Eslek, “akışkanlık”ı, “oluş”u biçime yansıtmak için sütün akışkanlığından yararlanıyor ve yer yer de sütün içerisinde belli belirsiz bedenlere varlık kazandırıyor.

“Değişim”, “oluş”, “kadın oluş”, “geçicilik”, “akışkanlık” kavramları, Eslek’in bu sergisinde de zaman-mekân tasarımıyla bütünleşip yeni “yok-yer”ler oluşturmaktadır.” Burcu Pelvanoğlu, 2012, İstanbul

“Keskinlikten Uzak” Çınar Eslek’in video çalışmasının yanı sıra, beden ve bedenin geride bıraktıklarını konu edinen fotoğraflarını üst üste getirerek ürettiği fotoğraf işlerinden oluşur. Sergi mutlak, kararlılık ya da keskinlik gözeten bir tespitten çok, bulanıklık ve netlik arasında kendi çoklu bağlantılarını oluşturan bir kararlılık barındırır.

2006 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun olan Çınar Eslek, Marmara Üniversitesi’nde master’ını tamamladı. Eserleri 2011 yılında İstanbul Modern’de düzenlenen “Tekinsiz Karşılaşmalar” ve 2010 yılında Mardin Bienali’nde yer aldı. Eslek Pi Artworks’te “Bir de” (2011), “Dolayısıyla” (2010), “Paralel Diyar” (2009), “Farkında Değilim” (2008) adlı kişisel sergilerini açtı. 2009 yılında Paris’te katıldığı sanatçı rezidansı programının ardından, 2010 yılında Proje 4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde bu program boyunca ürettiği çalışmalarını sergiledi. Sanatçı, 2005’ten beri Pi Artworks tarafından temsil edilmektedir.

Çınar Eslek’in “Keskinlikten Uzak” başlıklı sergisi 9 Şubat 2013 tarihine kadar Pazar hariç her gün 10:30-19:30 arası Pi Artworks Galatasaray’da görülebilir. (212 293 71 03)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT